Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ.

Η Ρωσία γεύεται τους 'καρπούς' της συνεργασίας με την Τουρκία. Σειρά έχει η Δύση. Ο κομάντο αυτοκτονίας μπήκε από την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, πριν από ένα μήνα οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες γιαείσοδο στη Ρωσία μέσω Τουρκίας, Γεωργίας και Ιράν πέντε τρομοκρατών, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης.

Μετά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, οι ρωσικές αρχές ασφαλείας αναζητούν τρία άτομα που σχετίζονται με την επίθεση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Komsomolskaya Pravda, ο  Aleksandır Popov, που εργαζόταν στο καφεστιατόριο "Asya", είδε τον κομάντο αυτοκτονίας σε απόσταση δέκα μέτρων να φωνάζει
"όλοι σας θα πεθάνετε" και στη συνέχεια να πυροδοτεί τη βόμβα που είχε στο σώμα του.
Η φωτογραφία του κεφαλιού του κομάντο αυτοκτονίας δημοσιευτηκε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα  "Life.ru".
Με βάση το δημοσίευμα, πέντε τρομκράτες που εκπαιδεύτηκαν στο Πακιστάν, τον προηγούμενο μήνα μπήκαν στη Ρωσία μέσω Τουκρίας, Ιράν και Γεωργίας, με σκοπό την πραγματοποίηση τρομκρατικής επίθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Ρωσίας που δημοσιεύονται στο "Life.ru", η ομάδα των τρομοκρατών είναι από το Νταγκεστάν, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τσετσένους αυτονομιστές.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΕΒΙΤΕΣ. ΠΙΘΑΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ?

Αλεβίτες, οι άγνωστοι «συγγενείς» μας .Η μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας περνά στην αντεπίθεση

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΨΕΥΤΗ?

"Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθησυχάζει τους πολίτες
Η προσαρμογή της επόμενης τριετίας θα γίνει κατά τα δύο τρίτα με μείωση δαπανών και ένα τρίτο με αύξηση εσόδων δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι και καλεί τα κόμματα να προτείνουν εναλλακτικές επιλογές."


ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΡΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ OFF SHORE ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ?

Μήπως και ξυπνήσουμε καμιά φορά και εμείς οι ιθαγενείς.

Μια καταπληκτική εφεύρεση των λαμογίων που ζει και αναπνέει σε όλο τον κόσμο είναι οι λεγόμενες υπεράκτιες εταιρίες ή κοινώς ...... off shore.

Αντίθετα με όσα πιστεύει ο αφελής και άσχετος μέσος μεροκαματιάρης εργαζόμενος, ο καθένας από μας μπορεί να δημιουργήσει και να.......
είναι ιδιοκτήτης μιας off shore εταιρίας, εύκολα, γρήγορα και φθηνά.

Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα, που μπορούν μέσα σε τρεις εργάσιμες μέρες, με συνολικό κόστος 2.000 ευρώ, να συστήσουν για λογαριασμό μας μια off shore εταιρία, με έδρα την Κύπρο (συνήθως αυτήν προτιμούν οι περισσότεροι) ή κάποιο άλλο εξωτικό μέρος.

Πολλοί από τους αναγνώστες θα αναρωτηθούν: "τι μας νοιάζει εμάς;" Θα καταλάβετε αμέσως.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος, ας πούμε ο κύριος Παπαδόπουλος, διαθέτει 200.000 ευρώ σε ρευστό. Αποφασίζει να αγοράσει ένα σπίτι στο όνομά του. Θα πληρώσει επιπλέον τα συμβολαιογραφικά, φόρο και θα αποκτήσει το σπίτι.

Αν τώρα αυτός πάρει ένα δάνειο, π.χ. 30.000 και κάτι πάει στραβά και δεν πληρώνει, η τράπεζα ερευνώντας, θα ανακαλύψει το ακίνητο στο όνομά του και θα προσπαθήσει να το κατασχέσει και να το πλειστηριάσει.

Αν τίποτα δεν πάει στραβά και ο κ. Παπαδόπουλος μετά από ένα χρόνο θελήσει να μεταβιβάσει το ακίνητο στην κόρη του, θα πρέπει να πληρώσει πάλι συμβολαιογραφικά και φόρους για να γίνει η μεταβίβαση.

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι η κόρη του Παπαδόπουλου, 5 μήνες μετά μετάνιωσε και θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητο στον αδερφό της. Πάλι θα πληρώσει συμβολαιογραφικά και φόρο.

Σε όλο το παραπάνω διάστημα του παραδείγματος, το ακίνητο είναι ενοικιασμένο από κάποιον τρίτο και πληρώνει .π.χ. 1000 ευρώ το μήνα ενοίκιο. Άρα η εφορία, σε όλο το παραπάνω διάστημα, εκτός από τα γαμησιάτικα, εισπράττει και μερτικό από τα ενοίκια που πληρώνει ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη, το οποίο ανάλογα με την κλίμακα εισοδήματος, μπορεί να φτάσει μέχρι 50%.

Ποιό είναι το κόλπο με την off shore;

Ο Παπαδόπουλος, αντί να αγοράσει το ακίνητο στο όνομά του, δίνει 2.000 ευρώ σε σχετικό δικηγορικό γραφείο και αυτό συστήνει μια off shore εταιρία, με έδρα την Κύπρο, με όνομα π.χ. "Πυραμίδα LTD". Η εταιρία είναι ανώνυμη και έχει μία μόνο μετοχή. Όποιος κρατάει στα χέρια του την μετοχή, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Στη συνέχεια αγοράζει το ακίνητο των 200.000 ευρώ στο όνομα της "Πυραμίδα LTD". Δηλαδή, το ακίνητο πλέον, είναι ιδιοκτησία της "Πυραμίδα LTD", η οποία είναι ιδιοκτησία του Παπαδόπουλου.

Αν τώρα αυτός πάρει ένα δάνειο, π.χ. 30.000 και κάτι πάει στραβά και δεν πληρώνει, η τράπεζα ερευνώντας, δεν θα ανακαλύψει το ακίνητο στο όνομά του, άρα δεν θα μπορεί να το κατασχέσει και να το πλειστηριάσει.

Αν τίποτα δεν πάει στραβά και ο κ. Παπαδόπουλος μετά από ένα χρόνο θελήσει να μεταβιβάσει το ακίνητο στην κόρη του, θα της παραδώσει απλά τη μετοχή της "Πυραμίδα LTD". Είπαμε, όποιος κρατάει στα χέρια του τη μετοχή της "Πυραμίδα LTD", είναι και ιδιοκτήτης του ακινήτου. Άρα, δεν πρέπει να πληρώσει πάλι συμβολαιογραφικά και φόρους για να γίνει η μεταβίβαση.

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι η κόρη του Παπαδόπουλου, 5 μήνες μετά μετάνιωσε και θέλει να μεταβιβάσει το ακίνητο στον αδερφό της. Πάλι, απλά θα παραδώσει τη μετοχή της "Πυραμίδα LTD" και δεν θα πληρώσει συμβολαιογραφικά και φόρο.

Σε όλο το παραπάνω διάστημα του παραδείγματος, το ακίνητο είναι ενοικιασμένο από κάποιον τρίτο και πληρώνει .π.χ. 1000 ευρώ το μήνα ενοίκιο. Η εφορία, φορολογεί πλέον όχι τους Παπαδοπουλέους, αλλά την "Πυραμίδα LTD". Δηλαδή με 10%, ανεξάρτητα από την κλίμακα εισοδήματος των Παπαδοπουλέων.

Όταν λοιπόν διαβάσετε ή ακούσετε ότι ο τάδε πρώην υπουργός έχει 100 off shore εταιρίες, αυτό σημαίνει ότι έχει 100 ακίνητα, τα οποία δεν φαίνονται στο όνομά του και συνεπώς δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για μεταβιβάσεις, όπως επίσης τα έσοδα των παραπάνω ακινήτων φορολογούνται αυτοτελώς, με 10%.

Είπατε τίποτα;

http://daneia-kartes.zedo.gr/

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και θα έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, φέρνει τα πάνω κάτω στο υπουργείο Οικονομικών. 
Οι επιτελείς του υπουργείου για την ώρα βλέπουν:
1 Να υπερισχύει το σενάριο της εξόφλησης του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις αντί της πρότασης περί βεβαίωσης του φόρου (σήμερα δεν βεβαιώνεται, απλώς η δήλωση που δεν συνοδεύεται από εξόφληση του φόρου χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη) και της εξόφλησής του σε δόσεις με ανοιχτές προθεσμίες.
2 Ανοιχτό παραμένει ακόμα και το ενδεχόμενο της προσαύξησης στην περίπτωση μη καταβολής του φόρου.
3 Μετατρέπεται σε αδίκημα διαρκείας η φοροδιαφυγή από ΦΠΑ, με μείωση του ορίου, ενώ ενεργοποιείται το Αυτόφωρο και η μη εξαγορά ποινής σε περίπτωση καταδίκης όταν δεν έχει πληρωθεί ο φόρος.
4 Εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν τις αυστηρές ποινές της ολικής δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων και των καταθέσεων σε περίπτωση φοροδιαφυγής.
Καταργούνται 100 ΔΟΥ
5 Καταργούνται σε πρώτη φάση 80 με 100 εφορίες, ενώ στόχος είναι να περιοριστούν και άλλο οι περίπου 180 εφορίες που θα διατηρηθούν.
6 Ενεργοποιείται τριπλό σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών: ηλεκτρονική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων, χορήγηση πιστοποιητικών μέσω των εφοριών τύπου ΚΕΠ και πληρωμή φόρων μόνο στις τράπεζες.
7 Δημιουργία Ελεγκτικών Κέντρων κατά Περιφέρεια, όπου θα ενταχθούν (παίρνοντας άλλη μορφή) όλα τα τμήματα ελέγχου και νομικών υπηρεσιών των υφιστάμενων εφοριών.
8 Υιοθετείται η φοροδιαιτησία για την επίλυση διαφορών μεταξύ Δημοσίου και φορολογούμενων, προς αποφυγή δικαστικής προσφυγής.
9 Νομοθετείται και ελεγκτής των εφοριακών, οι οποίοι θα κρίνονται με βάση ειδικούς δείκτες απόδοσης και θα βλέπουν την πόρτα εξόδου σε περίπτωση διαφθοράς.
ΕΛ.Κ.