Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

«Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακηρύσσoυν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε «Άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακηρύσσει τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ».
Είχε προηγηθεί η εφημερίδα Telegraph, η οποία πριν μια εβδομάδα τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους «ήρωες του 2011″.
Το περιοδικό «Προφίλ» στο τεύχος που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, δημοσιεύει και συνέντευξη του Έλληνα πολιτικού, στην οποία ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει βαριές ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κρίση.
«Η Ευρώπη θα έπρεπε να μας είχε προστατέψει καλύτερα, ακόμη και προς συμφέρον των άλλων χωρών», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε από την αρχή να ξεκαθαρίσουν ότι η Ελλάδα και κάθε μέλος της Ευρωζώνης θα προστατεύονταν σε κάθε περίπτωση από μια χρεοκοπία, όσο μεγάλο και αν ήταν το κόστος.
Επίθεση σε Επιτροπή και Καραμανλή
Ο πρώην πρωθυπουργός, καθιστώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση συνυπεύθυνη για το ελληνικό κρατικό χρέος, επισημαίνει πως «εδώ δεν είναι τελείως ανεύθυνη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Στη συνέχεια εξηγεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε ψηφίσει το 2004 νόμο με τον οποίο οι τεράστιες αμυντικές δαπάνες εμφανίζονταν όχι στον τρέχοντα προϋπολογισμό, αλλά, αναδρομικά σε παλιούς προϋπολογισμούς.
Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί τότε, όπως παρατηρεί, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας το ερώτημα, γιατί αυτή αποδέχεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει απάντηση.
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χρεοκοπημένη»
Στη συνέντευξή του στο «Προφίλ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ικανοποιημένος με το κυβερνητικό του έργο, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα μπορούσε σήμερα να είναι χρεοκοπημένη, αλλά κάτι τέτοιο το απέτρεψε η κυβέρνησή του και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος για αυτό.
Ακόμη ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να αποκλείσει μια επιστροφή του ως πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνο που έχει να πει, είναι πως θα γνωστοποιήσει σύντομα τα σχέδιά του για το μέλλον».

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ MHΠΩΣ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ;

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ.

Υπερωριες μαιμου στην ΔΕΗ?



Αληθευει κε διοικητα της ΔΕΗ οτι ο διευθυντης ,ο τομεαρχης δικτυου της ΔΕΗ Κορινθου ,ο προισταμενος της ΔΕΗ Ξυλοκαστρου και ο προισταμενος βλαβων της ΔΕΗ Κορινθου κανουν επιφυλακη απο το σπιτι ..?Το κοστος για την παραμονη και ανημερα τα....
Χριστουγεννα ξεπερνα τα 3000ευρω.Μας δουλευετε ολους και εσεις κερδιζεται σε βαρος του φτωχου και δυστυχου λαου. Ενας ελεγχος απο τα αρμοδια οργανα του κρατους δεν θα γινει ποτε?
 
 
 
fonaklas

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Φαρμάκη και Πανεπιστήμιο.

Γράφει ο ΦΩΝΑΚΛΑΣ

Γιαννης πινει -Γιαννης κερναει



Η κα Φαρμακη βουλευτης του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθο πριν το 2009 διετελεσε νομαρχιακη συμβουλος της μειοψηφιας. Επρεπε να αποκαταστησει το γυιο της. Δεν ηθελε διορισμο στο δημοσιο για το παιδι της. Ηθελε ομως να αμειβεται απο το δημοσιο Τι επρεπε να ....
κανει.Φροντισε να νοικιασει ενα καταστημα στη οδο Νοταρα στην πολη της Κορινθου- οπου η εμπορικη εινα μικρη εως μηδενικη -στην Νομαρχια Κορινθου για λογιαρισμο του πανεπηστημιου Πελοποννήσου. Ολα καλα εως εδω . Το ερωτημα που τιθεται ειναι οτι το κτιριο δεν το εχει λειτουργησει το πανεπηστημιο ουτε μια ημερα και το ενοικιο ανερχεται στην εξωπραγματικη τιμη των 4000 ευρω το μηνα.. Αληθεια ειναι κυριοι οτι εχουν αγορασει κλιματιστικα χωρις να τα εχουν τοποθετησει. Μηπως καποιος κρατικος λειτουργος πρεπει να παρεμβει?
 
fonaklas

Γνώριζε πολύ καλά ο ΓΑΠ; Αν ναι πρέπει να κάτσει στο σκαμνί.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός ξεβρακώνει τον ΓΑΠ: Γνώριζε πολύ καλά…


Ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Peer Steinbrück, στο βιβλίο του που τιτλοφορείται “Unterm Strich”, δίνει μία διαφορετική διάσταση στο “ελληνικό ζήτημα”, ενώ μιλάει ξεκάθαρα για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου....

Ένα βιβλίο που τάραξε τα νερά στη Γερμανία και σκόρπισε ανησυχία και στην Ελλάδα, το “Unterm Strich”, δίνει μία άλλη διάσταση του ελληνικού προβλήματος.
Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του, ο σοσιαλδημοκράτης και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, αποκαλύπτει μία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και “καρφώνει” τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, μιλώντας για την Ελλάδα, τονίζει χαρακτηριστικά:
«Μία χρεοκοπία χώρας-μέλους ή η έξοδος μίας χώρας από το ευρώ δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Δεν παίζουν με αυτό. Ούτε καν ως υπόθεση εργασίας. Δεν μπορούμε να πούμε μετά “Κρίμα”… Κάτω από αυτό το πρίσμα, η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μπορεί κανείς να αδιαφορήσει.
Το κρίσιμο ζητούμενο στην περίπτωση της Ελλάδαςε είναι η διαχείρηση κρίσεων και οι επιπτώσις σε υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, με παρόμοια δομικά προβλήματα στην οικονομία”.
Στη συνέχεια, ο Περ Στάινμπρουκ αναφέρεται σε μία συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον ιανουάριο του 2009.
Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: “Όταν μάλιστα περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2009 με επισκέφτηκε ο σημερινός (σ.σ. Πρώην) πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο γραφείο μου στο Βερολίνο, δεν είχε καμία ψευδαίσθηση (!!!) για την πραγματική οικονομική και “λογιστική” κατάσταση της Ελλάδας, ενώ γνώριζε τις προκλήσεις που θα καλούνταν να αντιμετωπίσει στην περίπτωση της εκλογικής του νίκης.
Με ρώτησε σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η χώρα μου (Γερμανία) μεταξύ 2006 και 2008, αλλά αφού ζήτησε και τις “απόψεις” μου για την αντιμετώπιση της ελληνικής κατάστασης, και αφού του απάντησα, σηκώθηκε να σηκωθεί, με την ειρωνική επισήμανση, ότι δεν ήταν πλέον τόσο σίγουρος ότι ήθελε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (!!!).
Γνώριζε για τις “καυτές πατάτες” που θα άφηνε πίσω της η περίοδος της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, και τις οποίες θα έπρεπε να διαχειριστεί ο ίδιος (ο Γιώργος Παπανδρέου)».

Σιγά- σιγά αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο και η διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, στην εξουσία. «Κλειδί», ασφαλώς, ήταν το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», που όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, ήταν ψευδές, εν γνώσει μάλιστα του πρώην πρωθυπουργού…

Νέο Στέκι