Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σε πρώτη φάση αποτεφρώνουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…

Πολλοί φίλοι μας ζητούν τη γνώμη μας για το τι θα πρέπει να κάνουν στις επόμενες εκλογές. Κυρίως θέλουν να πληροφορηθούν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να τιμωρήσουν αποτελεσματικότερα το πολιτικό σύστημα. Μας ρωτούν ακόμα, για το εάν η αποχή θα κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα ή όχι;;....


Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Μέχρι πρότινος είχαμε κι εμείς την άποψη ότι δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και ότι η αποχή ήταν μια πράξη αποδοκιμασίας. Όμως οι σκέψεις αυτές τώρα πλέον άλλαξαν…. Δυστυχώς η αποχή θα δυναμώσει το πολιτικό σύστημα και θα θεριέψει την αλαζονεία του και την αντιδημοκρατικότητά του.

Αυτή τη φορά ο λαός, θα πρέπει να πάει με συγκεκριμένο σχέδιο στις κάλπες. Πάμε λοιπόν μαζικά και αποτεφρώνουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ψηφίζουμε δηλαδή οτιδήποτε άλλο εκτός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Με τον τρόπο αυτό, αφενός κόβουμε τις αυτοδυναμίες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ταυτόχρονα βάζουμε στη Βουλή όσο το δυνατόν πιο πολλά κόμματα.

Η αποτέφρωση των δύο υπεύθυνων για την καταστροφή της Ελλάδας κομμάτων και η είσοδος στη Βουλή πολλών μικρότερων κομμάτων θα οδηγήσει αναγκαστικά σε πρώτη φάση στην ψήφιση της απλής αναλογικής, όπως ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και στην οριστική διάλυση του υπάρχοντος διεφθαρμένου και θεατρικού πολιτικού συστήματος. Μετά μπορούν πολύ πιο εύκολα να ανοίξουν οι διαδικασίες για ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της χώρας.

Μερικοί είναι διστακτικοί και ισχυρίζονται ότι όλα αυτά απαιτούν πολλά χρόνια.

Τους απαντάμε. Μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Όσο κρατάει δηλαδή η διαδικασία της ρίψης της ψήφου εντός της κάλπης.

Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στις ραγδαίες εξελίξεις που θα επακολουθήσουν.

Πέτρος Χασάπης