Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Προβλημάτισε η ομιλία Μπεγλίτη στους Έλληνες πρεσβευτές.

Κατώτερη των περιστάσεων και με εμφανή προσπάθεια να τηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στις προσωπικές πεποιθήσεις πολλών μελών της κυβέρνησης ότι στην πραγματικότητα κίνδυνος αναθεωρητικής ενέργειας πλευράς της Τουρκία, πρακτικά δεν υφίσταται.


Από την ομιλία έλειπε η φαντασία και η πρωτοβουλία και η στρατηγική σύλληψη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν κάποια κεντρικά σημεία της ομιλίας, τα οποία και μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει ως προβληματικά τουλάχιστον…

Ο υπουργός επισήμανε ότι μετά το την εισβολή στην Κύπρο το 1974, κυριαρχούσε η ποσοτική προσέγγιση στους εξοπλισμούς και υποστήριξε πως «στο όνομα υπαρκτών απειλών διαμορφωνόταν μια τεχνητή ζήτηση στον χώρο της άμυνας»… Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε – σαν να αποτελούσε κατόρθωμα – ότι τα εξοπλιστικά κονδύλια «από το 6% του ΑΕΠ σχεδόν φτάσαμε περίπου στο 2,13%»… χωρίς να επηρεαστούν οι λειτουργικές δαπάνες.

Διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό, ότι «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο, προσθέτοντας ότι παρατηρείται μια σημαντική, σταθερή ύφεση της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, ιδιαίτερα μετά τις 15 Ιουνίου αν και στον θαλάσσιο χώρο σημειώνεται μια αύξηση της ναυτικής δραστηριότητας της Τουρκίας. Χαρακτήρισε αβίαστα ως «παρελθόν» την… από βορρά απειλή κάτι που επιτρέπει την αναδιάταξη των δυνάμεων της χώρας μας, για να καταλήξει με μια αναφορά που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ατόπημα:

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι η εθνική ισχύς μιας χώρας έχει δύο πυλώνες: την οικονομική και την εξωτερική πολιτική. Και υποτίθεται ότι προσκλήθηκε εκεί ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Να τους θυμίσουμε λοιπόν, ότι η απέχθεια του Κώστα Σημίτη για οτιδήποτε στρατιωτικό τον οδήγησε συνολικά στο φιάσκο της διαχείρισης της κρίσης στα Ίμια. Το να διακηρύσσει ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, εμμέσως, ότι η στρατιωτική δύναμη δεν αποτελεί συντελεστή της εθνικής ισχύος, είναι τουλάχιστον περίεργο.
Πιθανή απόπειρα σύγκρισης ανάμεσα στην αντίστοιχη ομιλία Νταβούτογλου στους Τούρκους πρεσβευτές, μόνο πικρά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει. Κι αυτό διότι η απουσία στρατηγικής σκέψης και η παρουσίαση ενός οράματος ήταν εξόχως χαρακτηρίσει.
http://www.defence-point.gr/news/?p=16333 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Θριαμβολογίες...


Δεν λένε να σταματήσουν οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί μία εβδομάδα μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

ΚΑΙ εν μέρει δικαιολογούνται.
ΔΙΟΤΙ, ύστερα από πρωτοφανή δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δύο Μνημόνια μακράς διαρκείας, που συνοδεύονται από πολύ βεβαρημένα μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση κατόρθωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, να απομακρύνει -για την ώρα- τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας.
ΑΥΤΟ το πέτυχε, αφού αναγκαστικώς δέχθηκε και «νέα δέσμη μέτρων διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας, μέχρι το 2020. Τουτέστιν και νέο δάνειο, πολλαπλό και πολύπλοκο μέχρι το 2020.
ΒΕΒΑΙΩΣ, κανείς, όσο αισιόδοξος και αν είναι, δεν μπορεί να προβλέψει ότι οι σημερινοί κυβερνώντες θα παραμείνουν στο πόστο τους μέχρι το 2020, ώστε να αποδείξουν εμπράκτως το μέγεθος της σημερινής επιτυχίας. Για την ώρα, όμως, μπορούν πράγματι να επιχειρηματολογούν για τον κυβερνητικό άθλο της απομάκρυνσης (πρόσκαιρης ή οριστικής, αυτό θα το δείξει ο χρόνος) του άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ όμως και με βάθος περίπου 19 χρόνων, η χώρα θα παίζει με τους Οίκους το κρυφτούλι της επιλεκτικής ή στιγμιαίας ή παροδικής χρεοκοπίας και θα ανεβοκατεβαίνει τα σκαλοπάτια του C ή S ή όποιου άλλου γράμματος του λατινικού αλφαβήτου επιλεχθεί να συνοδεύει τη σταθερή λέξη default και θα παίζει στοίχημα για το πότε και αν θα ξαναβγεί στις αγορές.
ΤΑ ΝΕΑ δάνεια όμως, ξεκαθάρισε ήδη η Ε.Ε., θα φέρουν και νέα μέτρα, που θα συνοδεύουν την άμεση και πιστή εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων, ενώ άμεση και υψηλότατη προϋπόθεση όλων αυτών είναι οι άμεσες ιδιωτικοποιήσεις. Και για να μην πολυλογούμε, όπως λένε και οι κ.κ. Σόιμπλε και Τρισέ, ας χωνέψουν οι Ελληνες ότι είναι προτιμότερο γι' αυτούς να χάσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
ΜΕΝΕΙ, λοιπόν, για τον Σεπτέμβριο να μάθουν οι Ελληνες πολίτες ποια θα είναι αυτά τα νέα μέτρα (;) που θα συνοδεύσουν αυτά που θα οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, μέσω του δεύτερου πακέτου του εφαρμοστικού νόμου, σε συνέχεια του πρώτου εφαρμοστικού νόμου, που ψηφίστηκε τον Ιούνιο για να πάρουμε τον Ιούλιο την 5η δόση από το πρώτο δάνειο των 11ο δισ. ευρώ από την τρόικα.
ΑΛΛΑ το αποτέλεσμα δεν έχει αλλάξει.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ πολιτική της κυβέρνησης έχει στείλει τον ιδιωτικό τομέα σε κατάσταση μόνιμης και ίσως μη αναστρέψιμης αιμορραγικής κατάστασης, με μισθούς και συντάξεις κομμένα, με την ανεργία σε ανεμοδαρμένα ύψη και με τους φόρους εκτοξευμένους στο Διάστημα, με επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και τις ανέξοδες υποσχέσεις για «χρηματοδοτήσεις από προγράμματα και τράπεζες» να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, οι δαπάνες του κράτους εκτοξεύονται! Και αυτές με την εύκολη αιτιολογία ότι αυξάνονται και τα επιδόματα ανεργίας...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη ή και απρόθυμη να ελέγξει και να περιορίσει το δημόσιο τομέα και τις απύθμενες δαπάνες του, όπως και τη χάσκουσα φοροδιαφυγή στη χώρα. Το πρόβλημα παραμένει στο ακέραιο.

Δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ προτείνει ο Γκρούεφσκι

Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν προτάσεις που ενδεχομένως να «πλήξουν» τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, δήλωσε σήμερα ο Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο της διήμερης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή του συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεν πρόκειται να αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα έπλητταν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διαφορετικότητα του μακεδονικού έθνους και τη μακεδονική γλώσσα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λύση στο ζήτημα που επέβαλε η Ελλάδα, δίχως νωρίτερα να αποφανθούν επ' αυτής οι πολίτες σε δημοψήφισμα, δια του οποίου η πλειοψηφία τους θα συναινέσει στην ενδεχόμενη λύση", υπογράμμισε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει άμεσα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς προσδοκά την πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=296980

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα


Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague «απομάκρυνε» από το ποδόσφαιρο τους Μπέο και Ψωμιάδη.



Στη Β' Εθνική θα αγωνίζονται από την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε τον υποβιβασμό τους για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η Επιτροπή παράλληλα με τις αποφάσεις που εξέδωσε τα ξημερώματα και έπειτα από συνεδρίαση που κράτησε πολλές ώρες, εκδίωξε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα «αφεντικά» των δύο ομάδων Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

Συγκεκριμένα, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη επέβαλε: α) χρηματική ποινή 90.000 ευρώ, β) ποινή απαγορεύσεως εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και γ) ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

Στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα επέβαλε: α) χρηματική ποινή 300.000 ευρώ και β) ποινή υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της Superleague της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Αξίζει να σημειωθεί πως η φράση «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης» δίνει «φιλί ζωής» σε Λάρισα και Πανσερραϊκό, καθώς ανεβαίνουν δύο θέσεις και μένουν στην κατηγορία -όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης.

www.kathimerini.gr

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μέτρησε τους προδότες στην Ελλάδα ο ψυχάκιας δολοφόνος.

11.312 Ελληνες προδότες, αλλά και Θερμοπύλες, Κωνσταντινούπολη, Βόρειος Ηπειρος, Κύπρος

Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Τους Ελληνες των αρχαίων χρόνων και την Ελλάδα ως εκ των κυρίων φιλοσοφικών και εθνικών οντοτήτων-φραγμάτων στην επέκταση του Ισλάμ στην Ευρώπη επικαλείται συχνότατα ως ιδεολογικό του άλλοθι ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στην «αποστολή» του ως ενάρετος Ναΐτης σταυροφόρος, υπερασπιστής των Ιουδαιοχριστιανικών αξιών.

Στο 1.516 σελίδων μανιφέστο του που ευρέως κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με τίτλο «2083 - Μία ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας», εντοπίζει και στην Ελλάδα τού σήμερα τους «συμμάχους» και τους «εχθρούς», αλλά και καταγράφει πιθανούς στόχους σε μία κλιμάκωση του πανευρωπαϊκού πολέμου εναντίον της επεκτατικής συνωμοσίας των «μαρξιστών-ισλαμιστών της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Δεκάδες οι σχετικές αναφορές, μόνο η λέξη «Ελλάδα» αναφέρεται 87 φορές και πολλές περισσότερες τα παράγωγά της, τόσο σε συνδυασμό με την τρέχουσα και ιστορική ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά και μονομερώς απέναντι σε Τουρκία, Αλβανία και λοιπούς κατονομαζόμενους ως «φορείς του παγκόσμιου Τζιχάντ», έναντι του οποίου επίσης το Ισραήλ αναδεικνύεται ως πολύτιμος και άξιος να στηριχθεί σύμμαχος.

**ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμός κατηγοριοποιούνται ως εχθροί «πολιτισμικοί Μαρξιστές/ αυτοκτονικοί ανθρωπιστές/ καπιταλιστές υπέρ της παγκοσμιοποίησης». Η Νέα Δημοκρατία θεωρείται «ουδέτερη».

***Ανάμεσα στους έχοντες ακροδεξιά ιδεολογική συνάφεια και διατηρούντες τρέχουσα ή δυνητική συμμαχία στην Ευρώπη, στην Ελλάδα φιγουράρουν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ) και, εξωκοινοβουλευτικά, η Χρυσή Αυγή, η Πατριωτική Συμμαχία, η Ελλάς-Αντεπίθεση και το Ελληνικό Μέτωπο.

Οφείλουμε την επισήμανση: Επιλεκτική ερμηνεία ιστορικών αναφορών, στατιστικά στοιχεία αμφίβολης εγκυρότητας, συστηματική καταγραφή «πρακτικών επιχειρησιακών λεπτομερειών» για πιθανές ένοπλες επιθέσεις ή δολιοφθορές εναντίον προγραμμένων φυσικών ή υλικών στόχων, αποτελούν στοιχεία ιδεολογικών παρανοϊκών φληναφημάτων που, σπαράγματά τους, τουλάχιστον κατά καιρούς, έχουν γίνει αντικείμενα επίκλησης από πρόσωπα προσκείμενα σχεδόν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Μέσα και έξω από την Ελλάδα. Είναι άραγε ο Μπρέιβικ, ως νέος Ηρόστρατος, ο πρώτος «εκδηλωθείς» εκπρόσωπος μιας εξελισσόμενης νεοναζιστικής πανευρωπαϊκής συνωμοσίας; Πολλοί έχουν επικαλεστεί το δηλητηριώδες μίγμα των εκπεφρασμένων ιδεών του. Εκείνος όμως έδρασε. Εάν τελικά πρόκειται για έναν άρρωστο νου, επί χρόνια παγιδευμένο σε έναν σιωπηλό κόσμο μίσους που διατηρούσε η αίσθηση της «αποστολής», ας το εξακριβώσουν οι ψυχίατροι.

Γράφει ότι οραματίζεται μία Ιουδαιοχριστιανική Νέα Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Παραθέτει και χάρτη. «Διαιρεί» την Αλβανία (20%, η Βόρειος Ηπειρος υπέρ της Ελλάδας), όλη η Θράκη (και η Κωνσταντινούπολη), Ιμβρος, Τένεδος και Δυτική Μικρά Ασία αποδίδονται στην Ελλάδα (εδώ μπαίνει και η φωτογραφία της κίτρινης σημαίας με τον Βυζαντινό Δικέφαλο). Από τη Βόρεια Κύπρο διώχνονται Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι. Περιορίζονται στην κεντρική Ανατολία.

Η Συνθήκη της Λωζάννης
Μία από τις αιτίες του αντιτουρκικού του μένους: «Τα δικαιώματα των λίγων επιζώντων της ελληνικής Γενοκτονίας είναι αντικείμενο επαίσχυντης άρνησης. Η Συνθήκη της Λωζάννης συνεχώς παραβιάζεται. Ακόμα και οι συχνές εισβολές της Τουρκίας στον εναέριο χώρο και στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας (που υπολογίζονται σε εκατοντάδες ετησίως) μπορούν να θεωρηθούν αντανακλάσεις της πολιτικής εξόντωσής της. Αν για τους Τούρκους ηγέτες οι Ελληνες δεν έχουν δικαίωμα να ζουν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα...». Επίσης, όμως, εκφράζει συμπαράσταση στους Κεμαλιστές εθνικιστές επίδοξους πραξικοπηματίες του δικτύου Εργκένεκον στην Τουρκία, κριτικάροντας και τα λάθη στην τακτική τους που οδήγησαν στη σύλληψη και την αποτυχία τους.

Αποστασιοποιούμενος από την εκδοχή του... παραδοσιακού Ναζί, καλεί τους Ευρωπαίους να στηρίξουν «τον αγώνα του Ισραήλ κατά του Τζιχάντ». Ζητάει την κατεδάφιση του Τεμένους Αλ Ακσα και του Θόλου του Βράχου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την ανέγερση στη θέση τους του Τρίτου Ναού του Σολομώντος, αλλά και την απέλαση όλων των «Σύρων Αράβων», όπως αποκαλεί τους Παλαιστίνιους από Δυτική Οχθη, Γάζα και Ιερουσαλήμ. Επικαλείται ιδεολογική συγγένεια με την ισραηλινή σιωνιστική Δεξιά και Ακροδεξιά, κατονομάζοντας τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, το Yisrael Beiteinu του Αβιγκντορ Λίμπερμαν και τα υπερορθόδοξα-υπερεθνικιστικά Shas και Leumi.

Οταν ξεσπάσει η -μακροπρόθεσμη, σε βάθος δεκαετιών -αντι-ισλαμική εξέγερση στην Ευρώπη, η Ελλάδα τοποθετείται χαμηλά στη λίστα των πρωταρχικών στόχων, με Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία πρώτες. Σχετικό το σχόλιό του: «Εχει εξακριβωθεί ότι στη χώρα, όπου ο κόσμος εναντιώνεται περισσότερο στη μετανάστευση, την Ελλάδα, δεν υπάρχει επιτυχημένο αντιισλαμικό κόμμα, αλλά σε δύο από τις τρεις Σκανδιναβικές χώρες όπου ο κόσμος αντιτίθεται λιγότερο στον εξισλαμισμό υπάρχουν τέτοια κόμματα, έστω μετριοπαθή».

Ο «πόλεμός» του περιλαμβάνει οργανωμένα σαμποτάζ εναντίον ζωτικών στόχων, όπως η ενέργεια, σε σχετική λίστα στην Ελλάδα αναφέρει τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και τον «Δημόκριτο». Παρουσιάζει δε τις λεπτομέρειες σχεδίου σαμποτάζ, με μαζική αποστολή δεμάτων με στοιχεία άνθρακα σε άτομα που αποκαλεί «προδότες κατηγορίας Α και Β» -στην Ελλάδα τους υπολογίζει σε 11.312 άτομα! Στη Γερμανία έχει... προγράψει 82.820, στη Γαλλία 65.650 και στη Βρετανία 62.216 «προδότες». Αλλά, επιφυλάσσεται πως «Δανία, Ελλάδα, Φινλανδία, Ισλανδία και ενδεχομένως και η Ιταλία θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τη λίστα»...

Αλλη λίστα απαριθμεί τους «ετοιμοπόλεμους συντηρητικούς στη Δυτική Ευρώπη». Με πληθυσμιακά στοιχεία του 2009, υπολογίζει ότι πανευρωπαϊκά 4.071.207 «συμπαθούντες» υπάρχουν στις αρχές ασφαλείας των χωρών (1%), ενώ υπάρχουν και 407.120 «ένοπλοι ιδιώτες πατριώτες», το 0,1% του πληθυσμού. Για την Ελλάδα, οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 112.000 ένστολοι αμειβόμενοι από το κράτος και 11.200 ιδιώτες.

Την παραπάνω λίστα εμπλουτίζει με την ιστορική αναφορά στους 300 του Λεωνίδα: «Στις Θερμοπύλες, μία δύναμη ενός εκατομμυρίου Περσών έχασαν από 20.000 στρατιώτες, όμως απέτυχαν να αφοπλίσουν μόλις 300 Σπαρτιάτες. 13 εκατομμύρια οπλισμένοι και νομιμόφρονες Ευρωπαίοι θα αντιστέκονταν ακόμα σκληρότερα. Αυτό το υποσχόμαστε». http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=296432

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Φιλέλληνας ο μακελάρης?

Τι λέει το μανιφέστο του «μακελάρη» για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα αναφέρεται στο πολυσέλιδο μανιφέστο του ο δράστης των φονικών επιθέσεων, στη Νορβηγία, Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ο οποίος αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο".Ο άνθρωπος που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία σκορπίζοντας τον θάνατο δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.Σήμερα αποκαλύπτεται ότι μέσα στο τεράστιο κείμενο υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και τον Θουκυδίδη.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος Νορβηγός χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη αναφερόμενος στη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Στο βιβλίο αυτό στο Ιντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου."Έχουμε επιβεβαίωση γι' αυτό", προσέθεσε.

Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Μπρέιβικ.

"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.

Στους 93 οι νεκροί
Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί από τις επιθέσεις στη Νορβηγία, ενώ το χθες το απόγευμα αφέθησαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την καταδρομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της νορβηγικής αστυνομίας.http://www.real.gr

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη της κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ .





Θέμα: Μονοπολιτισμικότητα

Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους).
Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο -όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο. Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας.
Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευες να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί. Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ' αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι.
Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων. Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας. Οι λαοί τονώνουν την εθνική συνείδηση και θέτουν όρια στον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να αντέξουν. Όταν σε μία χώρα οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν μέτρα υπέρ της μονοπολιτισμικής κοινωνίας τότε διογκώνεται η Ακροδεξιά. Το είδαμε στις Ολλανδικές εκλογές του Ιουνίου. Όποιοι ειλικρινά δεν θέλουν να αφήσουν τη λύση των προβλημάτων σε ακραία πολιτικά κινήματα θα πρέπει να ωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά , να λάβουν καίρια μέτρα κατά των πολυπολιτισμικών μύθων. Ο ρατσισμός δεν κερδίζει έδαφος όταν προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες της πλειοψηφίας του λαού μας. Αντιθέτως κερδίζει έδαφος όταν αγνοούμε τα δικαιώματα των πολλών στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού που αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού. Ως Ορθόδοξος Χριστιανός αντιτίθεμαι στα δύο άκρα. Και στον φυλετισμό-ρατσισμό, αλλά και στους πολυπολιτισμικούς και εθνομηδενιστικούς μύθους. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταματήσει την κίνηση του εκκρεμούς από το ένα στο άλλο άκρο και να χαράξει τη μέση οδό της Αριστοτελικής λογικής. Ούτε μπορούμε να γίνουμε φρούριο με κλειστές πόρτες ούτε να μετατραπούμε σε παράδεισο του κάθε λαθρομετανάστη και δουλεμπόρου.
Η μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδος και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού.
Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους μας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, αυτόν τον πολιτισμό. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας διδάσκει κατανόηση και ανεκτικότητα προς τους άλλους πολιτισμούς. Όχι όμως εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας. Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοση και την Ιστορία του Έθνους μας και ας αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τον περιορισμό της λαθρομεταναστεύσεως.


Αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία εμφανίζονται σαν σωτήρες

 

Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Η χθεσινή επιτυχία είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού λαού. Κάναμε μεγάλες θυσίες, αλλά δεν πήγαν χαμένες, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο στο οποίο έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τα μέλη της κυβέρνησης (Απαλλάχτηκε ο λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).

"Μιλούσαμε για επιμήκυνση της τάξης των 7,5 ετών. Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών. Σταθεροποιείται το επιτόκιο στο σύνολό του, σε επίπεδα χαμηλότερα του 5%, σε μία εντυπωσιακά μεγάλης διάρκειας 40 ετών. "Αυτό μας ανακουφίζει γιατί έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020. Διπλασιάζεται η μέση διάρκεια του χρέους, του συνολικού χρέους. Αυτό σημαίνει διάρκεια περίπου 13 χρόνια, δήλωσε ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος (Υπάρχει πανστρατιά υπέρ της Ελλάδας, έθνος, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
Η σύνοδος κορυφής της 21/07/2011 αποφάσισε ότι για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας θα χρειαστούν έως το 2014 γύρω στα 160 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 109 δις από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ενώ τα υπόλοιπα 51 από τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας συμφώνησε είτε να επιμηκύνει ως και 40 χρόνια τα χρονικά όρια απόσβεσης των δανείων που έχει παράσχει στην Ελλάδα, είτε να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ως το 2014 θα δανείσει στην Ελλάδα ένα ποσό της τάξεως των 50 δις ευρώ, ενώ με ορίζοντα δεκαετίας το συνολικό ποσό θα είναι της τάξεως των 135 δις ευρώ. Οι τριάντα τράπεζες (εκ των οποίων 20 ευρωπαϊκές και πέντε ελληνικές) δέχθηκαν επί της ουσίας να θυσιάσουν περίπου το 20% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, ευελπιστώντας φυσικά να σώσουν το 80%. Κατά τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου η Ελλάδα θα μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ, ως το 2014 (Χρήματα και χρόνο έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, http://nationalpride.wordpress.com, 22/07/2011).
Επί της ουσίας το βάρος του δανεισμού αυξάνει και γίνεται τεράστιο και σε βάθος χρόνου. Στα 110 δισ. ευρώ του πρώτου Μνημονίου έρχονται να προστεθούν άλλα 60 δισ. ευρώ. Συνολικά 170 δισ. ευρώ. Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής που αφορά και στον EFSF (μηχανισμός επαναγοράς δημοσίου χρέους), το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ, από τα 7,5 έτη μπορεί να φτάσει στα 15 έτη και μέχρι 30 έτη, με περίοδο χάριτος 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που θα πάρουμε θα ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, δεδομένου ότι ο πρώτος χρόνος δανεισμού είναι το 2010. Ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει 30 χρόνια μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου (Τούνελ για τουλάχιστον 30 χρόνια, ελευθεροτυπία, ηλεκτρονική έκδοση, 22/07/2011).

Tι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Μιλάει ο πρωθυπουργός για επιτυχία ολοκλήρου του ελληνικού λαού, για μεγάλες θυσίες που δεν πήγαν χαμένες. Όλοι έκαναν τις θυσίες; Και οι βουλευτές με τα 130.000 τον χρόνο; Και οι συνδικαλιστές με τις εκατοντάδες χιλιάδες τον χρόνο; Και οι σύμβουλοι που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και οι πρόεδροι οργανισμών και κρατικών εταιρειών που δεν γνωρίζουμε ούτε πόσοι είναι ούτε πόσα παίρνουν; Και ο διοικητής της ΤτΕ με τα 4.000.000 τον χρόνο; Και ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ (Ελ Βενιζέλος) με τα 650.000 τον χρόνο; Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τα 360.000 τον χρόνο; Και όλοι αυτοί που έβγαλαν τα δις στο εξωτερικό; Και όλοι αυτοί οι μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που φτιάχνουν βίλες με πισινές και δηλώνουν εισόδημα 12.000 άντε και 20.000 ετησίως; Και όλοι οι επώνυμοι που φορολογούνται αυτοτελώς και ενώ έχουν εισόδημα 500.000 και 1.000.000 πληρώνουν φόρο 50.000; Και οι ταξιτζήδες που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη και φορολογούνται εφάπαξ; Και οι φαρμακοποιοί που είχαν την απαίτηση να εργάζονται ισοβίως και ας χάνουν την σύνταξη και που έχουμε μπερδευτεί ανάμεσα στις επιστολές Λοβέρδου και Μάνου για τα περιθώρια κέρδους; Και οι υπάλληλοι της βουλής και οι δικαστικοί με 200.000 και 250.000 εφάπαξ;
Καταλήξαμε σε μια γιγαντιαία επιμήκυνση της τάξης των 30 ετών και έχουμε καλύψει τις δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020 λέει ο κος Βενιζέλος. Δηλαδή ποτέ θα βγούμε από το τούνελ; Σώζεται η χώρα ή βυθίζεται ακόμα περισσότερο στα δανεικά και την άβυσσο; Μόνο για δεκαετίες και δανεικά ακούμε, είναι σωτηρία αυτό; Και η απεμπλοκή από τα δάνεια; Η επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση; Η απεξάρτηση από το ΔΝΤ, τις μεγάλες τράπεζες και τις αγορές θα έρθει ποτέ;

Άρα τι πανηγυρίζουν; Ποια νίκη κατήγαγαν;
Να σας πω εγώ, και να ξεκινήσω από μια είδηση στο βήμα:
- Μια τετραμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη μια μετά τα μεσάνυκτα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στη Κρήτη. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα στη συνέχεια να προσκρούσει στο κράσπεδο και να μετατραπεί σε μάζα σιδερικών και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν, ένας 44χρονος, μία 37χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 15 και 11 ετών πέταξαν στην αντίπερα όχθη (Τραγωδία στην Κρήτη: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο, tovima, ηλεκτρονική έκδοση 22/07/2011).
- Τα λουκέτα αυξάνουν
- Τα νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό
- Η αγροτική παραγωγή είναι αποδιοργανωμένη και σε λάθος δρόμο
- Η βιομηχανική παραγωγή αμελητέα αλλά υπάρχουν κουφάρια βιομηχανικά τεράστια που κάποιοι φρόντισαν ώστε να γίνει αυτό
- Πληθυσμιακά συρρικνωνόμαστε
- Η εγκληματικότητα αυξάνει με φρενήρεις ρυθμούς
- Τα καρδιαγγειακά και οι καρκίνοι αυξάνουν και αυτοί με φρενήρεις ρυθμούς λόγω της αλλαγής τρόπου ζώνης αλλά και εξ αιτίας της αδιαφορίας των κυβερνώντων πανελλαδικά και τοπικά (καυσαέρια, ρύποι, καύση πλαστικών)
Και αυτοί πανηγυρίζουν που βυθίζουν την Ελλάδα ολοένα και πιο βαθιά στην άβυσσο των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων και τα σχέδια κάποιων που δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Βυθίζουν την πατρίδα μας στην απελπισία και παρουσιάζονται σαν νικητές, σαν σωτήρες.
Αυτούς που έκλεψαν το σπίτι μας τώρα τους έχουμε διαχειριστές και παρουσιάζονται και σαν σωτήρες από πάνω. Ίσως έχουν δίκιο τα νέα παιδιά που φεύγουν, ίσως έχει δίκιο ο Θωμάς Ν., από την Λάρισα που φεύγει για το Λονδίνο. Έχουν απηυδήσει, έχουν σιχαθεί, έχουν αγανακτήσει, και δεν βλέπουν παρά μόνο την μαύρη τρύπα στην οποία βυθίζεται η χώρα.

Φάνης Α. Τσαπικούνης
Συγγραφέας
Πτυχιούχος Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ
Διδάκτωρ Τμήματος Βιολογίας ΠΠ
tsapif@otenet.gr