Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η γαλλική Βουλή ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση την ώρα της ψηφοφορίας.
Χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση την ώρα της ψηφοφορίας.
Παρίσι: Παρά τους «βρυχηθμούς» της Τουρκίας για αντίποινα και μη αναστρέψιμες συνέπειες, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την Πέμπτη νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο προβλέπει φυλάκιση ενός έτους και βαρύ πρόστιμο.


H Γαλλία έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2001.Το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει την οργή της Τουρκίας συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος, την οποία έχει υιοθετήσει η Γαλλία από το 1990.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

Γαλλία - Γενοκτονία των Αρμενίων: Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο νόμου


Πηγή: ΑΠΕ
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Τούρκους Οθωμανούς, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των περίπου πενήντα βουλευτών που ήταν παρόντες, ενώ περίπου 6 ψήφισαν κατά.Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την 'Αγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.

Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από την διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ! Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Με κολοσσιαία περιουσία στην Ελβετία! Προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση!!

Θα μας τρελλάνουν αυτοί! Παντού γράφεται και ακούγεται σήμερα ότι:

“Χωρίς καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών”
Εμείς πήραμε στην τύχη τη δήλωση της σοσιαλίστριας Άννας Νταλάρα, η οποία έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε αμοιβαία και καταθέσεις στην Ελβετική τράπεζα JULIUS BAER (http://www.juliusbaer.com/htm/302/en/Homepage.htm).

Εμείς δεν βλέπουμε καλά ή αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Θα μου πείτε, εντάξει, σοσιαλίστρια είναι η γυναίκα, να μην έχει λεφτά έξω;
Σωστό, σοσιαλιστές σημαίνει χοντρά φράγκα την σήμερον ημέρα, αλλά μη μας δουλεύουν κιόλας…

taxalia