Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο ΑΓΝΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ;

60.000 ευρώ για facebook και twitter από τον Π. Τατούλη!

3893e2d293d7f163af2b5955355dc442_M[1] Περιφέρεια Πελοποννήσου σπαταλά απίστευτα χρήματα στο… Ιντερνετ, μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, κατατμήσεων και αναθέσεων, χωρίς να προκηρύσσει τακτικό διαγωνισμό. Ετσι, δεν προσκαλούνται και δεν προσέρχονται εταιρείες που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ χαμηλότερες προσφορές, ώστε να βγει ωφελημένο το Δημόσιο…


Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια θα διαθέσει καταρχάς το ποσό των 59.450 ευρώ για… δημιουργία σελίδων στο Facebook, στο Τwitter και στο Google+. Ενώ δηλαδή ακόμα και οι μαθητές του Δημοτικού φτιάχνουν σελίδες στο Facebook, η Περιφέρεια διενήργησε… πρόχειρο διαγωνισμό, με προϋπολογισμό κοντά 60.000 ευρώ και με τον βαρύγδουπο τίτλο «Εκπόνηση και Υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου για την Προβολή της Πελοποννήσου ως Τουριστικού Προορισμού στα Social Media»! Προσήλθαν λοιπόν 3 εταιρείες που πρόσφεραν αντίστοιχα 59.450 ευρώ, 89.500 ευρώ και 81.300 ευρώ… κι έτσι όλα είναι νόμιμα.

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και του 2004

Το 1896 έγινε απόδοση λογαριασμού με τέτοια ακρίβεια, ακόμα και στα λεπτά, που κάνει να ωχριούν σημερινές πρακτικές και νοοτροπίες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος!!!!!
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στη μέση ο προεδρος της Ελληνικής
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια, οι πολιτικοί μας θεωρούν περιττή πολυτέλεια να λογοδοτούν για το πού ξοδεύεται το Δημόσιο χρήμα. Μόνο στην τελευταία διετία μπήκαν στον κόπο, κι αυτό με απαίτηση των ξένων δανειστών μας, να βάλουν τάξη και να περιστείλουν περιττές δαπάνες. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί το θέμα μου είναι τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Όταν πήραμε το 1997 με ικεσίες ( άκουσον άκουσον!!! Λες και ήταν ξένη ανακάλυψη οι Ολυμπιάδες…), πανηγυρίσαμε δεόντως που μας έδωσαν κάτι δικό μας… Και αρχίσαμε αμέσως να δημιουργούμε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, στάδια, γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ολυμπιακά αυτοκίνητα, δρόμους με ολυμπιακά σήματα, ολυμπιακό χωριό... Και φυσικά μας κόστισαν κούκος κι αηδόνι, αφού το κόστος όλων αυτών των έργων τεντώθηκε σα λάστιχο και ξεπέρασε σε ορισμένες περιπτώσεις το πενταπλάσιο της αξίας που είχε προϋπολογισθεί. Έργα γεμάτα πολυτέλεια που σήμερα ερειπωμένα τα τρώει η εγκατάλειψη, η σκουριά, πέφτουν οι σοβάδες και σε λίγο καιρό θ’ αρχίσουν na καταρρέουν…
Κανένας φωστήρας δεν βγήκε να μας πει: Πόσο κόστισαν τα Ολυμπιακά έργα; Άλλοι τα υπολογίζουν σε 13 δίσ ευρώ και κάποιοι άλλοι τα ανεβάζουν στα 25!
Σ’ αυτή τη χώρα όλοι είναι ανεύθυνοι! Και δυστυχώς, κανένας δεν πλήρωσε και ούτε πρόκειται να πληρώσει για την σπατάλη και διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος… Και δυστυχώς αυτό πληρώνουμε σήμερα με τις ταπεινώσεις μας από την παρουσία της Τρόϊκας, και με το σφίξιμο των λουριών που δεν πάει άλλο… Μάθαμε στην πλαστή ευμάρεια.
Πάμε όμως τώρα σε μια άλλη εποχή. Πάμε στα 1896, τότε που ξανάγιναν στην Αθήνα οι Α΄ Ολυμπιακοί Αγώνες. Κοιτάξτε τι γινόταν τότε και κάντε συγκρίσεις με την σημερινή κατάσταση. Τότε υπήρχαν 9 Επιτροπείες, στις οποίες μετείχαν βουλευτές, άλλες προσωπικότητες και αξιωματικοί. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη διέθεσε 400.000 δρχ για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου στο Φάληρο και σκοπευτηρίου στην Καλλιθέα.
Επίσης έβγαλε αναμνηστικά γραμματόσημα με υπολογιζόμενα έσοδα 400.000 δρχ. αναμνηστικά μετάλλια, ενώ όλα τα άλλα έξοδα καλύφθηκαν από εράνους στον απόδημο ελληνισμό ( 150.000 δρχ) και δωρεές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και του Γεωργίου Αβέρωφ που έχτισε το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Μεγάλη ήταν και η συνδρομή της Εκκλησίας, όπου εκτός από το παγκάρι για τα ορφανά και τους πτωχούς, υπήρχε και ένα για τους Ολυμπιακούς (« δια την ενίσχυσιν της τελέσεως των ολυμπιακών Αγώνων»). Η Μητρόπολις Αθηνών μάζεψε και πρόσφερε 2.500 δρχ. η Μονή Δαφνίου 1.500 ο Άγιος Κωνσταντίνος 1.000 ενώ ανάλογα ποσά συγκέντρωσαν πάρα πολλές άλλες εκκλησίες και Μοναστήρια έως το Αγιον Όρος, με ευχές και ευλογίες…
Επίσης μεγάλα έσοδα υπήρξαν και από τα εισιτήρια. Κόπηκαν 311.540 εισιτήρια σε τιμές, ανάλογα με τον κερκίδα: Α΄ θέση 25 δρχ. β΄ θέση 15 και 10 δρχ για τις 6 ημέρες στο Στάδιο. Τα υπόλοιπα εισιτήρια ήταν της μιας δραχμής.
Με την λήξη των Αγώνων και την αποχώρηση των ξένων, οι 9 Επιτροπείες υπέβαλαν εκθέσεις με απολογισμό των εξόδων στον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, διάδοχο Κωνσταντίνο. Θα σταθούμε στον απολογισμό της Επιτροπείας Παρασκευής Αθλητών, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Ανδρέας Ψύλλας, γιός παλιού αγωνιστού και υπουργού.
Η Επιτροπεία του είχε προϋπολογισμό 10.000 δρχ. Εξόδευσε τις 5.601 δρχ. και 55 λεπτά. Επέστρεψε τις 4.398 δρχ και τεσσαράκοντα πέντε λεπτά!!!!! Ακρίβεια, ακόμα και στα λεπτά, σε μια απόδοση λογαριασμού που κάνει να ωχριούν σημερινές πρακτικές και νοοτροπίες στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος!!!!!
Οι υπεύθυνοι του 2004 πότε θα κάνουν έναν τέτοιο απολογισμό;;;;;
 

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την κοινωνία.

ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ “ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ”. Για την έκθεση του ΟΟΣΑ που τον αφορά άκουσε τίποτα;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 1, 2012

Τόλμησε ο αρχηγός της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης του 21ου αιώνα (σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ), να κάνει μαθήματα για την διαφθορά.

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την κοινωνία για να θησαυρίσουν κάποιοι μεσω της πράσινης ανάπτυξης, τόλμησε να μιλήσει για διαπλοκή από το βήμα της βουλής.

Όχι, δεν το συμπεράναμε από τα συμφραζόμενα αφού ήταν ένας οχετός ασυναρτησίας και κατά συρροήν βιασμού της Ελληνικής γλώσσας (που; σε συζήτηση για την παιδεία!!), απλά πιάσαμε τις γνωστές λέξεις “διαφθορά” και “διαπλοκή” τις οποίες γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό τις προφέρει άπταιστα κάθε φορά.

Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά οι μεγαλονταβατζήδες προστάτες του δεν το “παρατήρησαν”…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώσαμε 2,2 εκατ. στον ΟΟΣΑ μέσα σε έναν μήνα… τον μήνα που έβγαλε την έκθεση καταπέλτη για την συμμορία Παπανδρέου!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”. Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του…

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.


Επειδή ούτε μας ταιριάζει ούτε μας αξίζει  η κατήφεια !!!



-Αντρούλη μου πάω στο supermarket ! Θές  να σου φέρω κάτι  ;
 -Ναί
 -Τι;
 -Ρέστα .....
........................................................................................................................................

-Συγχαρητήρια κύριε, είναι αγόρι...μπορείτε να μιλήσετε με την   γυναίκα σας...
-Μωρό μου να μας ζήσει...ποιανού μοιάζει;
-Και να σου πω δεν τον γνωρίζεις...

 ........................................................................................................................................

 -Ναι γειά σας...την Αντωνία θέλω...
-Λάθος κάνετε κύριε...
-Όχι είμαι σίγουρος την Αντωνία θέλω..

 ........................................................................................................................................

  Συζητούν 2 φίλοι....
 -Πω πω, δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τις τελευταίες μέρες με την   κρίση και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...
  -Εγώ πάλι κοιμάμαι σαν μωρό...
 -Πλάκα κάνεις!!!
 -Όχι, καθόλου, κάθε 2 ώρες ξυπνάω και κλαίω...

 ........................................................................................................................................

 -Παιδί μου δε σου είπα να μην πηγαίνεις κάθε βράδυ στο κλαμπ!
  Θα κουφαθείς στο τέλος!
 -Έφαγα ρε μάνα, παράτα με!!!

 ........................................................................................................................................
Ήταν κάποτε δύο πολύ άτακτα παιδιά, και η μαμά τους αποφάσισε να τα πάει στον παπά της εκκλησίας να τους μιλήσει, μήπως και βελτιωνόντουσαν καθόλου.
Ο παπάς παίρνει πρώτα κατά μέρος τον μικρό αδερφό, του προσφέρει καρέκλα, και κάνει την πρώτη ερώτηση.
- Πού είναι, παιδί μου, ο Θεός;
Ο μικρός δεν απαντά.
 - Πού είναι ο Θεός; ξαναρωτά ο παπάς.
Πάλι δεν απαντά ο μικρός.
 - Που είναι ο Θεός, παιδί μου; ρωτά και τρίτη φορά ο παπάς.
Ο μικρός δεν απαντά και τρέχει έξω από το δωμάτιο.
Βρίσκει τον μεγάλο αδερφό και του λέει:
- Άστα ρε! Χάσανε τον Θεό, και ο παπάς νομίζει ότι τον πήραμε εμείς!

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ. ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΟΥΝ.


Αλαζόνας, θρασύς, προκλητικός και χυδαίος ο Ντόλιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις έδωσε η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, σχετικά με την παρουσία του βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού στις 22 Ιουλίου 2012, και ότι επακολούθησε κατά την διάρκεια της συνέντευξης από τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκεύα και Σταύρο Παπαδόπουλο. Δείτε το βίντεο και «θαυμάστε» τον Εβρίτη βουλευτή σε ένα σόου αλαζονείας, θρασύτητας, χυδαιότητας και απειλών... Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν… Μπράβο στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση για την ανακοίνωσή της.

(alexpolisonline.blogspot.gr)
ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Γ. Ντόλιος: «Να πεις στο μαλακισμένο να σηκώνεται όταν χαιρετά τον υπουργό του»

«Η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας» λένε οι νέοι Πομάκοι


Μεγάλες αλήθειες εμπεριέχει η συγκλονιστική ομιλία μιας νέας ελληνίδας Πομάκας στην Κομοτηνή.

«Η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας» δηλώνει η ....
Νουρσέλ Μολλά από τον πομάκικο οικισμό Κάρδαμος του νομού Ροδόπης. Η γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων προχωράει αναλύοντας τις εσφαλμένες πολιτικές της πολιτείας στα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και κλείνει την ομιλία της με τα λόγια «Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα Πομάκα».Παραθέτουμε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Νουρσέλ Μολλά στην Ιδρυτική εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων στις 23/5/2009:«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων είναι μία πραγματικότητα.Τι θέλουμε, όμως, να πετύχουμε μέσα από το Σύλλογο;Ο Σύλλογος έγινε για να σταματήσουμε, επιτέλους, να φοβόμαστε, να κρυβόμαστε, να ντρεπόμαστε να πούμε την αλήθεια, να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Πομάκοι.Όλοι αυτοί που μας λένε: «Μη μιλάτε πομάκικα. Είναι μία άχρηστη γλώσσα». Σε αυτούς εμείς απαντάμε:Η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας. Είναι ο εαυτός μας.Πώς είναι δυνατόν να μην αγαπάμε και να μη σεβόμαστε τον εαυτό μας; Ποιοι είναι αυτοί που παίζουνε με τον εαυτό μας και δε μας δίνουνε το δικαίωμα να μάθουμε τη γλώσσα που ακούμε μόλις γεννιόμαστε;Ποιοι είναι αυτοί που ούτε τα ελληνικά δε μας μαθαίνουνε σωστά;Γιατί μας μαθαίνουνε τα τούρκικα με το ζόρι;Είναι χρήσιμη αυτή η γλώσσα για μας;Εμείς δεν έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα;Μόνο όσοι μιλούν τούρκικα έχουν ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή τη χώρα;Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή για να αλλάξουν τα πράγματα.Αυτή τη νέα αρχή θέλουμε να κάνουμε με το σύλλογο.Ξέρουμε ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες.Και εμείς θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα για να μπούμε στη γραμμή για να παλέψουμε όλοι μαζί.Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι τα μειονοτικά σχολεία.Δε μας παρέχουν την απαραίτητη γνώση και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε σε αυτά είναι τα τούρκικα, μία άγνωστη γλώσσα για μας.Όταν φτάσουμε στο γυμνάσιο και στο λύκειο αισθανόμαστε άσχημα γιατί εκεί δε γνωρίζουμε καλά τα ελληνικά.Εγώ αισθανόμουνα πολύ άσχημα δίπλα στα άλλα παιδιά όταν δε μπορούσα να μιλήσω τη γλώσσα της πατρίδας μου.Δυστυχώς όταν μεγαλώσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα.Το παιδί, όταν είναι μικρό είναι σαν το μικρό δέντρο: λυγίζει εύκολα.Εάν μεγαλώσει, γίνει σαν το σκληρό δέντρο: δεν αλλάζει και δε λυγίζει εύκολα.Στα νοσοκομεία και στις υπηρεσίες κάποιοι μας ντροπιάζουνε.Όταν ήρθα στην Κομοτηνή, δεν ήξερα ούτε ελληνικά ούτε τούρκικα. Μπήκα σ’ ένα άλλο κόσμο.Στο χωριό μας μιλούσαμε μόνο πομάκικα.Στην πόλη μας κορόιδευαν ακόμα και για τα φτωχικά παιδικά μας ρούχα.Όταν δεν ξέρεις καλά τη γλώσσα, ακόμα και όταν σε βρίζουνε, κάθεσαι ντροπιασμένος, ακίνητος και ακούς, χωρίς να μπορέσεις να αντιδράσεις.Και στις εργασίες μας αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα με τη γλώσσα.Αντί να μιλάμε καθαρά ελληνικά, εμείς μιλάμε καθαρά τούρκικα. Τα πομάκικα ούτε καν τα σκεφτόμαστε.Βέβαια δεν πρέπει να ντρεπόμαστε εμείς, πρέπει να ντρέπονται αυτοί που δεν μας έμαθαν καλά τη γλώσσα της πατρίδας μας.Φταίνε αυτοί που θέλουνε να μας αναγκάσουνε με τη βία να ξεχάσουμε τα πομάκικα. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται.Ξέρετε ότι από αύριο το πρωί θα κυνηγήσουν εμένα και την οικογένειά μου επειδή τόλμησα να γίνω μέλος αυτού του συλλόγου.Θα προσπαθήσουνε να με τρομοκρατήσουνε.Δε φοβάμαι, όμως, ξέρω τι κάνω. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό που κάνω.Παλεύω για τις ρίζες μου, για την ιστορία μου.Καμία δύναμη δε θα μπορέσει να με κάνει ν’ αλλάξω τις ιδέες μου. Δε θα λυγίσω, γιατί αν λυγίσω, γιατί αν λυγίσω εγώ θα δώσω το κακό παράδειγμα σε όλους.Χρειαζόμαστε, όμως, και τη δική σας υποστήριξη.Μετά από την εκδήλωση αυτή, οι πιο πολλοί από αύριο το πρωί θα επιστρέψετε στην καθημερινή σας ζωή.Για μας όμως θα αρχίσει μια κόλαση και γι αυτό σας θέλουμε δίπλα μας.Με εσάς δίπλα αισθανόμαστε πιο δυνατοί.Είμαι περήφανη που έγινα μέλος αυτού του συλλόγου.Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα Πομάκα».
 

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ:

 «Αν δε μας βοηθήσετε θα μας σκοτώσουν» - μια κραυγή απόγνωσης προς όλους μας από τους χριστιανούς της Συρίας

Για δέστε και καμαρώστε τηλεοπτικά κανάλια και καναλάρχες στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Για δέστε και καμαρώστε μεγάλοι ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι μας. Ναι, εσείς, εσάς που σας βλέπουμε κάθε βράδυ να κάθεστε στα πλατό και στα παραθυράκια να αναμασάτε τυποποιημένες ειδήσεις που παίρνετε χωρίς κανένα δικό σας κόπο από το EURONEWS και το CΝN, και μας τις πλασάρετε σαν ξαναζεσταμένο φαγητό από το φούρνο μικροκυμάτων.

Καμαρώστε όλοι εσείς που μας διαλαλείτε τα μεγάλα λόγια από τα κανάλια σας για την δήθεν «υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών». Καμαρώστε όπως καμαρώνει αυτός ο μουσουλμάνος μουτζαχεντίν που φοράει το πετραχήλι του ιερέα και που κρατάει σαν σκήπτρο το Σταυρό των εξαπτέρυγων που μόλις πήρε σαν λάφυρο από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία που λεηλάτησε και ανατίναξε στον αέρα μαζί με τους άλλους μουσουλμάνους αντάρτες όμοιούς του που κούρσεψαν την χριστιανική συνοικία της πόλης Χομς (Έμεσα) στη Συρία πριν δυο μέρες.

Μάλιστα την κούρσεψαν και σφαγίασαν όσους χριστιανούς απέμειναν στη πόλη, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως τους διέταξαν δίνοντάς τους λίγες ώρες προθεσμία από τα μεγάφωνα. Και αφού σφαγίασαν τους χριστιανούς και λεηλάτησαν τα σπίτια τους, άρχισαν μια ανελέητη λεηλασία και καταστροφή των εκκλησιών τους. Και αφού έκλεψαν ότι πολύτιμο υπήρχε, τις ανατίναξαν.

Ναι, μόλις πριν δυο μέρες σφαγίασαν τους εναπομείναντες χριστιανούς στη πόλη Χομς, τους σκότωσαν, τους λεηλάτησαν τα σπίτια και τις εκκλησίες τους και μετά τις ανατίναξαν. Πού είσασταν αγαπητά μου κανάλια; Πού είσασταν αγαπητοί μου καναλάρχες, ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα; Γιατί δεν αναφέρατε τίποτα γι' αυτή τη γενοκτονία των Ρωμιών και των άλλων χριστιανών που μόλις συνέβη πριν δύο μέρες στη πόλη Χομς; Γιατί έχετε κρύψει από τον κόσμο αυτό το σύγχρονο γιουρούσι και μακελειό που έγινε εναντίων των ομοθρήσκων μας Ρωμιών στην πόλη Χομς πριν δυο μέρες; Γιατί αποσιωπάτε αυτή τη μεγάλη εθνοκάθαρση που γίνεται ενάντια στους Ρωμιούς των ημερών μας, αλλά πριν λίγο καιρό όλοι σας θυμηθήκατε να μας «ενημερώσετε» για τα εβδομήκοντα γενέθλια του ημερολογίου της Άννας Φρανκ; Γιατί δεν αναφέρετε ποτέ τίποτα για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων, αλλά φροντίζετε πάντοτε να μας «ενημερώνετε» με εκτενή ρεπορτάζ για το ολοκαύτωμα των Εβραίων; Μήπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι παιδιά του Θεού; Μήπως θέλετε να κρύψετε κάτι;
Μήπως η ενημέρωση των πολιτών για την γενοκτονία των χριστιανών Ρωμιών που λαμβάνει χώρα κάθε μέρα στη Συρία φέρει στην επιφάνεια το γεγονός ότι οι αντάρτες μουσουλμάνοι μουτζαχεντίν που εκτελούν αυτά σύγχρονα εγκλήματα εναντίων της ανθρωπότητας υποστηρίζονται από το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και τις δυτικές δυνάμεις; Μήπως η αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία υποστηρίζεται από τις ανωτέρω δυνάμεις λόγω του ότι το καθεστώς Άσαντ είναι φιλοϊρανικό και αποτελεί απειλή για τους φίλους μας τους ισραηλινούς; Μήπως να θέλετε να κρύψετε από τον κόσμο αυτή τη γενοκτονία που τελείται καθημερινά εις βάρος τον χριστιανών στην Συρία για να μην θιγούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και χάσουμε το φυσικό αέριο που επεξεργαζόμαστε μαζί τους στο οικόπεδο 12; Μήπως η ενημέρωση του κόσμου στην Κύπρο και στην Ελλάδα γι' αυτή τη γενοκτονία θα εξοργίσει το λαό και θα αναγκαστούν κάποιοι να ενεργήσουν που τώρα στρουθοκαμηλίζουν;
Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες των λεηλατημένων εκκλησιών των Ρωμιών πάρθηκαν μόλις χθες στη πόλη Χομς αμέσως μετά τις σφαγές και το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης χριστιανικής κοινότητας που πριν ένα χρόνο αριθμούσε 40.000 μέσα σ' ένα πληθυσμό 800.000 μουσουλμάνων. Μετά το ξεκλήρισμα που προηγήθηκε και το ολοκαύτωμα πριν δυο μέρες, οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, μέτρησαν μόνο 90 ζωντανούς χριστιανούς στη Χομς.

«Αν δε μας βοηθήσετε θα μας σκοτώσουν», γράφει στο πιο πάνω πλακάτ που κρατάει ένας μικρός Ρωμιός χριστιανός περιτριγυρισμένος από μουσουλμάνους στην πόλη Χομς. Και ο μικρός αυτός απευθύνεται σ' εμάς, απευθύνεται σ' εσάς αγαπητά μου κανάλια και αγαπητοί μου ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Απευθύνεται σ΄όλο το έξω κόσμο σαν μια ύστατη προσπάθεια, σαν μια μεγάλη κραυγή απόγνωσης , απευθύνεται στις συνειδήσεις μας, στις συνειδήσεις σας. Απευθύνεται σ' όλους τους ανθρώπους αυτής της γης για να σταματήσουν τη γενοκτονία των χριστιανών στη Συρία. Η δική σας σιωπή και απόκρυψη αυτού του εγκλήματος αγαπητά μου κανάλια και αγαπητοί μου ειδησιογράφοι και δημοσιογράφοι σας καθιστούν συνένοχους και σας τοποθετούν στο πλευρό των μουσουλμάνων μουτζαχεντίν.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε από NOCTOC

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ... ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ

Ο άνθρωπος που έγινε για μια μέρα πρόεδρος της βουλής- για τον...στρατηγό άνεμο τον Βύρωνα Πολύδωρα μιλάμε- όχι μόνο δικαιούται ως πρώην πρόεδρος της μιας ημέρας γραφείο στη βουλή αλλά φρόντισε να βολέψει και την κορούλα του διορίζοντας τη στο γραφείο του...Δεν το πιστεύετε; Το παρακάτω έγγραφο που αποκαλύπτει το makeleio.gr είναι σίγουρα διαφωτιστικό!!!

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Σήμερα, είμαι ρατσιστής..

Tου Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

 Σήμερα, ο υπογράφων, αισθάνεται και είναι ρατσιστής. Το δηλώνει δε δημοσίως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, επαφιόμενος στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιήσει τον σχετικό νόμο «περί εχθροπάθειας» και να προχωρήσει στα δέοντα.

Μπορεί η «μπάλα» να πιάνει και τον σεβαστό δάσκαλο Νίκολας Χάμοντ, τον Σαίξπηρ, τον Μπάϋρον και πολλούς ακόμη σπουδαίους Εγγλέζους επαναστάτες και διανοητές, αλλά το συναίσθημα είναι βαρύ, πολύ βαρύ και δεν μπορεί παρά να ξεχειλίσει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε, γι’ αυτόν τον τόπο, όπου: Η δολοπλοκία, η κακογουστιά, η κουτοπονηριά, το μίσος για κάθε τι αρμονικό και ωραίο, η απανθρωπιά, τα εγκλήματα, η ρηχότητα, η ανοησία, ο υπερφίαλος εγωισμός, η  μικροψυχία, η έλλειψη ταυτότητας, η αμορφωσιά και ότι εν πάση περιπτώσει σκοτεινό και άθλιο μπορεί να κουβαλά η ψυχή του ανθρώπου, είναι χαρακτηριστικό του.

·         Αυτοί που ξεκίνησαν το δουλεμπόριο.

·         Αυτοί που κατέσφαξαν τους Αμερικανούς επαναστάτες.

·         Αυτοί που δολοφόνησαν μαζικά τους Ινδούς «πασιφιστές» του μεγάλου Μαχάτμα Γκάντι.

·         Αυτοί που ισοπέδωσαν τις Μαλβίνες (Φόλκλαντ κατ’ αυτούς).

·         Αυτοί που αιματοκύλισαν τη Βόρεια Ιρλανδία.

·         Αυτοί που δεν άφησαν στις αποικίες τους, παρά μόνο χαλάσματα.

·         Αυτοί που έστησαν τον εμφύλιο στην Ελλάδα.

·         Αυτοί που διχοτόμησαν την Κύπρο.

αυτοί, αυτοί, αυτοί, πήραν χθες το Ολυμπιακό πνεύμα και το πέρασαν στα μέτρα τους: Ένα απέραντο θλιβερό καρακιτσαριό, εκφρασμένο στον μέγιστο βαθμό από την μίζερη γριούλα-βασίλισσά τους και από ένα απέραντο και διαρκές βασανιστήριο ασχήμιας, φτύνοντας κατάμουτρα ότι καθαρό, καλόν κ’ αγαθόν, έρχεται από τα βάθη του αιώνα και από την αρχαία – Άμεση – Αθηναϊκή Δημοκρατία.

Δεν είχαν, ούτε έχουν φυσικά τίποτε να επιδείξουν. Έπραξαν λοιπόν, αυτό που πάντα έπρατταν στην ιστορία τους:

·         Γλοιώδεις αναφορές σε όσους είχαν ή έχουν σήμερα «οικονομική δύναμη» . Έτσι, ξεκίνησαν με τον ύμνο στην Ιερουσαλήμ, προχώρησαν στα ταιριασμένο με τις πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρίες μπάμπα-μπούμπα τους, και ολοκλήρωσαν με τον ογδοντάχρονο Πωλ Μακάρντνευ. Σκιά των Μπήτλς, ο οποίος δεν είχε καν το θάρρος να στείλει ένα τουλάχιστον παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, τραγουδώντας το Imagine.

·         Ξιπασιά και ασχήμια στις αισθητικές τους επιλογές στην τελετή έναρξης.

·         Απόλυτη περιφρόνηση στο Ολυμπιακό Φως, από το οποίο άναβαν τα τσιγάρα τους.

·         Καμία αναφορά στο αθάνατο πνεύμα της ομορφιάς της «ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών» που αντιπροσωπεύει η Ολυμπιακή Ιδέα.

 Αυτοί ήταν και παραμένουν οι Εγγλέζοι. Βλέπουμε φυσικά και τα παιδιά τους, τη νεολαία τους, να σέρνεται μεθυσμένη στα νησιά μας, να αφοδεύει δημοσίως, να περιφρονεί τις τοπικές κοινωνίες, να δείχνει στην παγκόσμια κοινότητα των «τριτοκοσμικών», τον «πολιτισμό των Δυτικών κοινωνιών».

Αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει η Αγγλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γηραιά Αλβιών ή όπως αλλιώς ονομάσθηκε στο ιστορικό της διάβα, η χώρα των Αγγλοσαξώνων. Δικαιώνοντας τον Αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος στρεφόμενος στους αντάρτες του και αναφερόμενος στους Άγγλους αξιωματικούς, Μάγιερς και Γκούντχαουζ, είπε:

«Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά… όλα τα γουρούνια, την ίδια μύτη έχουν…». Και δικαιώθηκε ιστορικά. Άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι, με την πορεία και τις επιλογές του αρχηγού των ατάκτων ανταρτών του ΕΛΑΣ:

Αυτή είναι η Αγγλία, αυτοί είναι οι Αγγλοσάξωνες.

 Πατριωτικό Μέτωπο

Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,

10557, Σύνταγμα, Αθήνα

Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652

Τηλ. Προέδρου: 6980292626

http://www.pamet.grmailto:pametopo@gmail.com

Το νέο όραμα της Τουρκίας για το Κυπριακό.

«Νέο όραμα» παρουσίασε η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία "Αξιώνει" συνιδιοκτησία της νήσου. Ενώπιον εκπροσώπων των 27 κρατών μελών η Τουρκία Ζήτησε συνιδιοκτησία της Κύπρου από δύο λεγόμενους λαούς και κάλεσε την Κομισιόν να υιοθετήσει νέα προσέγγιση στην επίλυση του Κυπριακού.


Νέο όραμα για λύση του Κυπριακού, νοουμένου ότι βασίζεται στη δήθεν «εγγενή συστατική εξουσία» των ούτω καλούμενων «δύο λαών, την πολιτική τους ισότητα και την συνιδιοκτησία της νήσου», αξιώνει η Τουρκία, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση «να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό πρόβλημα».Οι τουρκικές αναφορές περιλαμβάνονται σε έγγραφο που υπέβαλε η Άγκυρα στις Βρυξέλλες, ενώπιον μάλιστα των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το τουρκικό έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε ο ΑΝΤΕΝΝΑ, αφήνει μεν ανοικτή τη μορφή της λύσης, αλλά φλερτάρει με τη συνομοσπονδία, διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι «η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κύπρο το 1960 μέσω μιας κοινής άσκησης της αυτοδιάθεσης από τις δύο κοινότητες».
Το τουρκικό έγγραφο επιχειρεί να χρεώσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, ενώ προτάσσει την ανάγκη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σε δύο επίπεδα:
1. Θέτει θέμα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
2. Ζητά συνεργασία των κέντρων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους, στο πλαίσιο μιας «επιχειρησιακής λύσης».

Επιπλέον, η Άγκυρα καθιστά σαφές ότι θα συνεχίσει την πολιτική των βέτο, μπλοκάροντας τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία δεν θα συνεργασθεί με την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διάρκεια άσκησής της από την Κυπριακή Δημοκρατία.Αξιοσημείωτο είναι ότι το τουρκικό έγγραφο, επικρίνει όλους τους υποψηφίους που έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει πρόθεση να διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα στην Κύπρο.
http://www.ant1iwo.com/

Στη γαλέρα της ζωής μου,

«Στη γαλέρα της ζωής μου, τράβηξα άγριο κουπί»



Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι...είναι ευτυχία...Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια σφιχτά δεμένα... Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμήσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν... Χάσιμο χρόνου... Θα το δεις και συ όσο μεγαλώνεις...
Θανάσης Βέγγος
*Ενας χρόνος χωρίς τον Καλό μας Ανθρωπο και τον μεγάλο Ελληνα