Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΙΩΣΗ


Απίστευτη εξέλιξη: Ο South Stream "υιοθετήθηκε" από την Ε.Ε. - Μεγάλη νίκη του Β.Πούτιν
ImageΡαγδαίες εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης με άμεσο γεωπολιτικό αντίκτυπο στην περιοχή μας: Η Ε.Ε. αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και τον ερχόμενο Απρίλιο πραγματοποιείται επίσημη παρουσίαση του όλου έργου στις Βρυξέλλες με την "σφραγίδα" της! Στη σχετική εκδήλωση θα παρευρεθούν οι πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στο σχέδιο, καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει την υλοποίησή του. Η απόφαση της Ε.Ε. θεωρείται προσωπική νίκη του Β.Πούτιν, ο οποίος "πάλεψε" για να αποσπάσει την έγκριση και την αποδοχή της Ε.Ε. το όλο project.Η είδηση αυτή αποτελεί «κόλαφο» για την κοινοπραξία του ανταγωνιστικού αγωγού Nabucco, τον οποίο υποτίθεται πως υποστηρίζει η Ευρώπη ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο, αλλά, φευ, στερείται επαρκούς φορτίου. Άλλωστε όπως είχε πει και πριν δύο χρόνια ο Β.Πούτιν: "Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν να σκάβει χαντάκια και να φτιάχνει αγωγούς, αλλά το θέμα είμαι με τι θα τους γεμίσει"...
Ο αγωγός South Stream είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στο οποίο συμμετείχε μέχρι σήμερα η Ελλάδα και ήδη λειτουργεί κοινή εταιρεία του ΔΕΣΦΑ με την ρωσική Gazprom. Ο αγωγός πολεμήθηκε σφοδρά από τις ΗΠΑ, αλλά η ευελιξία του όλου project σε αντίθεση με τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επέτρεψε την ταχεία υλοποίησή του, ειδικά όταν η Ρωσία απείλησε ότι θα περάσει στον αγωγό προς την Κεντρική Ευρώπη και την Ιταλάι μέσω της Ρουμανίας και όχι μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας.Το γεγονός ότι ο South Stream παίρνει την "σφραγίδα" και της Ε.Ε. αλλάζει ολόκληρο τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και δείχνει ότι σε ότι αφορά την Ελλάδα δεν θα έχει την τύχη του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που σαμποταρίστηκε από φανερούς και κρυφούς φιλοαμερικανούς "παίκτες"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ

Η Γερμανία μας πάει για πτώχευση και ο Γ.Παπανδρέου απαντά με πρόωρες εκλογές!

Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση ...
αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές! Μάλιστα φαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό δεν υα υπάρξει η περίφημη επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, καθώς όλα θα μπουν στο τραπέζι στον πλαίσιο μίας συνολικής λύσης. Ενώ δηλαδή.... η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε εδώ και καιρό ότι θα γίνουν βήματα στην κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου και ίσως επαναγοράς του χρέους με καλύτερους όρους, τώρα βλέπει να ασκούνται πιέσεις ακόμη και για πτώχευση της χώρας, με την Μέρκελ απόλυτα αδιάφορη να προωθήσει ακόμη και το σκληρό πακέτο, με τους νέους όρους για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας. Μέσα στο κλίμα αυτό, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και υπουργοί παραδέχονται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Και επιμένουν στην ανάγκη για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ώστε να εξασφαλίσει μία κάποια συναίνεση στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο της χώρας, καθώς και για βελτίωση της κυβερνητικής λειτουργίας. Ορισμένοι δε δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο θεαματικής κίνησης με το σενάριο των εκλογών να μην έχει εγκαταλειφθεί. Επισημαίνουν δε μία ενδιαφέρουσα αποστροφή στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, περί της σημασίας να στηρίξει ο ελληνικός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης και προσθέτουν με νόημα ότι ο λαός μιλά κυρίως με ένα τρόπο, τις εκλογές. Κατά πόσο ο Γ.Παπανδρέου μπλοφάρει ή όχι θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. defencenet.gr

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

TRUE CHANNEL ή ΑΛΕΚΟΣ CHANNEL?

Διαβάζουμε στο τοπικό μπλογκ TRUE CHANNEL, (γνωστό λιβανιστήρι του Πνευματικού), ότι δεν πρέπει ο Γιώτης να ζητάει στο ΔΣ Κορινθίων να μη γίνουν «μνημονιακές» συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων, γιατί λέει δεν είναι σύννομο???? και η πρόταση δεν έχει αντίκρισμα.
Φαίνεται ότι τα παιδιά των συμπολιτών μας που δεν έχουν την τύχη να ζούνε στον Αγιώργη, πρέπει να καταδικαστούν στον Καιάδα, του χαμένου χρόνου, των συνεχών μετακινήσεων, μάλιστα σε περιοχές (πχ ορεινή Κορινθία) που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και οι γονείς τους (απλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως), σε αιματηρή οικονομική αφαίμαξη και ο Δήμος να μην αντιδράσει γιατί χαλάει η σούπα του φιλομνημονιακού διαχειριστή του μπλογκ.
Και μάλιστα συνεχίζει, προφανώς γιατί δεν θέλει να πηγαίνουν οι Κορίνθιοι τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο του Αγιώργη που θεωρείται από τα καλλίτερα της πόλης,  μιλώντας για προβλήματα κατανομής του πλήθους των μαθητών με αποτέλεσμα την απαξίωση των σχολείων αλλά και υποβάθμιση αυτών γιατί οι γονείς προτιμούν άλλα σχολεία από αυτό της περιοχής τους.
 Όταν φίλε αντιμετωπίζεις τα παιδιά σαν πλήθος, κανονικά θα έπρεπε να μην κάνουμε τον κόπο να ασχοληθούμε με τις συνηθισμένες αερολογίες σου.
Αλλά εμείς δεν θέλουμε στα πλαίσια της γενικής διάλυσης της παιδείας να συναινέσει ο Δήμος μας στο έγκλημα με την κατάργηση των σχολικών μονάδων.
 Έστω και με λίγους μαθητές τα σχολεία της επαρχίας να συνεχίσουν να λειτουργούν, γιατί τα παιδικά χαμόγελα είναι τα μόνα που δίνουν το λόγο να συνεχίσουν να μάχονται όλοι αυτοί οι ξεχασμένοι άνθρωποι της υπαίθρου, αλλά και γιατί η μάθηση δεν μπορεί να μπει στη λογική των ψαλιδισμάτων. Ας κόψουν από τις δικές τους σπατάλες και τις αρπακτές  οι φίλοι σας. 
Κανείς μας δεν πρέπει να αφήσει το μνημόνιο στο οποίο μας παγίδευσε ο ΓΑΠ και οι υποστηρικτές του, να διαλύσει ότι έχει μείνει ζωντανό στη χώρα.
Πρέπει να αγωνιστούμε, να το καταργήσουμε το συντομότερο δυνατό και με κάθε θυσία, απομακρύνοντας με το μοναδικό μας όπλο την ψήφο μας, την κυβέρνηση που παγίδευσε τη χώρα, και με πλήρη γνώση του ΓΑΠ όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στον κυκεώνα του αντιλαικού μνημονίου.