Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ.

Το τηλεγράφημα-σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ,πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!

 
Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν! Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!

Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:
*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.

*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.

*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.

*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

Ο πρέσβης ζητα να τηρηθούν  " οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελεστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο".
ΠΗΓΗ. onalert.gr

 

 

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πάει και ο Βλάχος.

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Λιμένων Γιώργος Βλάχος .
Θυμάστε, αυτός που προεκλογικά "ΥΠΟΣΧΈΘΗΚΕ" στον Πνευματικό
ότι το λιμάνι της Κορίνθου, θα του το κάνει Βενετία.
Φαίνεται οτι ούτε τα ψέματα τα οποία αναγκάστηκε να πει, όπως και ο
άλλος "σωτήρας μας" Μπεγλίτης, για να βοηθήσουν τον Πνευματικό,
ήταν αρκετά να τον κρατήσουν στη θέση του.
Η ουσία είναι ότι για το λιμάνι  κάνει τώρα μόκο η Δημαρχία.
Που είναι οι ¨ενεργοί πολίτες?" να καταγγείλουν τον Γιώτη και τον Κασίμη,
οτι τον έφαγαν τον Βλάχο γιατί είναι ¨εχθροί της πόλης" και δεν θέλουν να
υλοποιηθεί το μεγαλόπνοο πρόγραμμα του δημάρχου και της κυβέρνησης,
για μια σύγχρονη μαρίνα που θα μας γεμίσει πλούσιους επισκέπτες και θα
μας κάνει και εμάς πλούσιους?
Παρακάτω βλέπουμε την τιμωρία που επιφυλάσσει, με εντολή του δημάρχου,
ενεργός πολίτης στον Κασίμη.

ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ

Ινφογνώμων Πολιτικά: Από το Ottoman-wood στο… Kosovo-wood: Κέρκυρα και Ήπειρος ανήκουν στην Αλβανία!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Διαψεύδεται η αποχώρηση απο το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη".

Η Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά θα «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι’ αυτόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της «Τρανσνιέφτ» Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
  «Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Σύμφωνα με τη ρωσική «Τρανσνιέφτ» το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατομμύρια ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ντεμίν διέψευσε και σε άλλα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύματα περί οριστικής αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, επιμένοντας ότι αύριο στη Ρώμη από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.

Μιλώντας στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο κ. Ντεμίν είπε ότι κανείς δεν συζητά «κλείσιμο της εταιρείας και του σχεδίου, ούτε πολύ περισσότερο προγραμματίζει διοχέτευση φορτίων πετρελαίου σε γειτονικούς αγωγούς», αλλά οπωσδήποτε το θέμα των χρεών θα τεθεί και θα συζητηθεί η μετατροπή των συμβολαίων με τους υπεργολάβους του έργου, έτσι ώστε να μην απαιτούνται τακτικές πληρωμές.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.

Από τον Οτσαλάν στην Κερατέα


Ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Μπόμπος που μόλις διακρίνεται στη φωτογραφία, είναι λόγω δικαιοδοσίας ο επικεφαλής των δυνάμεων με τους οποίους μέρα-νύχτα οι κάτοικοι της Κερατέας δίνουν μάχη για να μη γίνει σκουπιδότοπος η περιοχή τους. Ποιός όμως είναι ο κ. Μπόμπος; Τον Φεβρούάριο του 1999 είχε κληθεί ως πράκτορας τότε της ΚΥΠ να μεταβεί στο Ναϊρόμπι για να πετάξει έξω από την πρεσβεία μας τον Κούρδο ηγέτη Αμπνουλάχ Οτσαλάν.
Στο βιβλίο του ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά με σκληρά και απαξιωτικά λόγια για τον "εντολοδόχο" του Πάγκαλου, που πάση θυσία, είχε δώσει εντολή για βίαιη έξωση ... από την στιγμή που το καταφύγιο "βρώμισε" στους Τούρκους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ταγματάρχη Καλεντερίδη ο κ. Μπόμπος ζήτησε ακόμη και όπλα από τον ανεκδιήγητο πρέσβη Κωστούλα που βρέθηκε με μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του. Ως γνωστό ο κ. Μπόμπος επέστρεψε άπραγος στην Αθήνα και στη συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης, παραδόθηκε επί της ουσίας στον εχθρό κατά την μεταφορά του στο αεροδρόμιο της Κένυας. Στον κόσμο πάντως εκτός από τις αιματηρές εικόνες στην Κερατέα, έχει μείνει η πικρή και προδοτική ανάμνηση της παράδοσης του Οτσαλάν μέσα στο αεροπλάνο, με Τούρκους πράκτορες να του έχουν κλείσει τα μάτια με γάζες..!




http://crimesonair.blogspot.com/2011/02/blog-post_1059.html