Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Οι Τούρκοι γιορτάζουν στην Ελλάδα την κατάκτηση της Θράκης.

Γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Τούρκους!
Διοργανώνεται σε ελληνικό έδαφος, από τους μουσουλμάνους της Θράκης γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς...

Picture 0 for Γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Τούρκους!
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Να διοργανώνεται σε ελληνικό έδαφος, από τους μουσουλμάνους της Θράκης (διάβασε: τουρκικό Προξενείο) γιορτή για την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς. Κάτι ανάλογο δηλαδή, αν διοργανώνουμε κι εμείς εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, για την Εθνεγερσία του 1821!
Αύριο λοιπόν, 12 Ιουνίου, θα τελεστούν τα «40 Κουρμπάνια».
Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους «burasibatitrakya» (TourkikaNea) «Ο οθωμανικός στρατός μετά την κατάληψη της Αδριανούπολης και του Διδυμοτείχου συνέχισε την πορεία του προς τα δυτικά, και στην περιοχή Τανριντάγ υπήρξαν σφοδρές συγκρούσεις. Οι Τούρκοι επιδρομείς είχαν επικεφαλής τους 40 στρατιώτες από την περιοχή του Χορασάν, είχαν εκατοντάδες θύματα-μάρτυρες αλλά τελικά κέρδισαν μεγάλες νίκες και κατέκτησαν την περιοχή.
» Αυτή η σύγκρουση λοιπόν λέγεται «40 Πολεμιστές» επειδή σε αυτήν πέθαναν οι 40 πολεμιστές που είχαν έρθει από το Χορασάν. Ο εορτασμός λοιπόν της νίκης των 40 πολεμιστών λεγόταν «Γιορτή των Πολεμιστών», «Θυσία Πολεμιστών» και τέλος στις μέρες μας «40 Κουρμπάνια».
» Με βάση την παράδοση τα «40 Κουρμπάνια» αιώνες τώρα γιορτάζονταν κατά την πρώτη Πέμπτη και 40 μέρες από το Χιντρελλέζ (6- Μαΐου). Στις μέρες μας όμως για να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή μεταφέρθηκε την Κυριακή».
Υποθέτουμε, ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα προτείνει στο φίλο του Νταβούτογλου, να διοργανώσουμε κι εμείς μια εκδήλωση στην Τουρκία, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με παρέλαση φουστανελοφόρων. Για να υπάρχει αμοιβαιότητα.

Πηγή: voria.gr/