Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΗΓΕΣΙΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ.     ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ

Σκάνδαλο: Δημόσιος υπάλληλος η Γιάννα Αγγελοπούλου με μισθό 55.000 ευρώ!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ κ.ΠΑΓΚΑΛΕ;

Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε φιλανθρωπίες

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου...



Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου προκειμένου να μην επιβαρύνει το προυπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε της θέσης είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που της εξσφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

Το διορισμό της κυρίας Αγγελοπούλου έκανε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/12/55000.html

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν

ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ.

ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ

Απειλούν με εισαγγελείς. Αστείοι ή ανεπαρκείς? Μάλλον και τα δύο. Πατήστε για τη συνέχεια.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΣΟΚ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ. ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ?

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ?

Η Λιάνα Κανέλλη, πριν κάποιες μέρες, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» . ΕΙΝΑΙ «ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ» !!!
ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΣΣΑΡΟΥΜΕ.
Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 Τάκης Τσουκαλάς φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.


Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το 2005, 186 δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα
σε μια διετία 11 εκ ευρώ.


Όσον αφορά την έρευνα για παρόμοιες υποθέσεις, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004!!!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» . ΕΙΝΑΙ «ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ» !!!

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ  ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΑ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΡΟΣ?

(Αλιεύσαμε το παρακάτω επώνυμο σχόλιο από το blog του Λάκη Γιαννιδάκη και εφόσον είναι αληθές, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για την ενέργεια του δημοτικού συμβούλου και τα ελατήρια που την δημιούργησαν).
"Ονομάζομαι Μαρία Ρεντούλη, είμαι νομικός και διετέλεσα δικαστική αντιπρόσωπος στο εκλογικό τμήμα 56, στο Δήμο Άσσου – Λεχαίου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ταυτόχρονα είχα την ευθύνη της ομαλής εξέλιξης των εκλογών στον «καποδιστριακό» δήμο Άσσου – Λεχαίου.
Επειδή διαβάζω πολλά αναληθή στοιχεία τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σας καταθέτω ένα γεγονός, εύκολα προσβάσιμο στα στοιχεία του.
Συγκεκριμένα:
Στο εκλογικό τμήμα 58 του Δ.Δ. Περιγιαλίου του πρώην Δήμου Άσσου – Λεχαίου ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του συνδυασμού «Ο Δήμος Μπροστά», με επικεφαλής τον κο Γιώτη η σύζυγος του κου Γιώργου Πούρου, δημοτικού συμβούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα, σε σύνολο 129 ψηφοδελτίων που έλαβε ο συνδυασμός «Ο Δήμος Μπροστά», ο κος Πούρος έλαβε ισάριθμές ψήφους. 129.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ταυτόχρονα, σας αναφέρω, επίσης προς εύκολο έλεγχο, ότι το γεγονός αυτό αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ όχι μόνο για τις τελευταίες εκλογές αλλά και για τις τρεις προηγούμενες των οποίων έχω τα στοιχεία.
Αυτά είναι τα γεγονότα. Ο έλεγχος τους είναι εύκολος από κάθε πολίτη.
Τα υπόλοιπα είναι σχόλια τα οποία δεν είναι ο ρόλος μου να τα σχολιάσω.
Μετά τιμής,
Μαρία Π. Ρεντούλη,
Δικηγόρος Νομικής Σχολής Αθηνών."

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks που αφορούν στα όσα συμπεριέλαβαν στην αναφορά που έδωσαν στον πρέσβη των ΗΠΑ ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Οικονόμου, απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρώτα και πάνω απ’ όλα διασφαλίζει ΘΕΣΜΙΚΑ και οριοθετεί τις σχέσεις των πολιτικών και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών παραγόντων με τις ξένες χώρες, όποιες κιαν είναι αυτές, όσο μεγάλες ή μικρές κιαν είναι.

Χρόνια τώρα που διαρκεί η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού κράτους και της ίδιας της Ελλάδος από τα κάθε είδους κομματόσκυλα, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες διαγκωνίζονται, για παράδειγμα, για μια έστω και απλή θέση στον κατάλογο των προσκεκλημένων στις δεξιώσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ ποιος ξέρει σε τί άλλου είδους κινήσεις προβαίνουν, για να λάβουν τον τίτλο του επίτιμου συνομιλητή των παραγόντων της πρεσβείας, όπως οι δυο προαναφερθέντες.
Υπάρχει θέμα, εθνικό και μάλιστα πολύ σοβαρό, με τις σχέσεις ορισμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, οι οποίες έφθασαν σε σημείο να ‘διορίζουν’ υπηρεσιακούς παράγοντες στα ανώτατα κλιμάκια ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, έστω και αν αυτές θεωρούνται από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο ‘άχρηστες’ και ‘εθνικά επικίνδυνες’.
Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις συνομιλίες Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Και γεγονός είναι οτι οι προαναφερθέντες επέδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. η οποία κρίνεται από την κοινή γνώμη και από τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες, επειδή το πολιτικό σύστημα και οι υπηρεσίες του κράτους είναι θεσμικά απροστάτευτες και κυριολεκτικά διάτρητες και στο έλεος του κάθε πρέσβη και του κάθε σταθμάρχη.

Είπαμε όμως, της οικονομικής, προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεωκοπία.
Γι’ αυτό, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καλόν είναι να φροντίσουν ΘΕΣΜΙΚΑ για την πολιτική, υπηρεσιακή και ηθική θωράκιση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, γιατί οι προσβολές του τύπου “EYP is nothing.” It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings”, κατατάσσουν την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό στην ανθρωπότητα, στην πλέον υπανάπτυκτη και πλέον αυτοεξευτελιζόμενη χώρα του κόσμου.

Όσο για τους δυο κυρίους που εξευτέλισαν τη χώρα και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τους άλλους, που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και ‘πατούν σε δυο βάρκες’, ας ρίξουν μια ματιά στον τίτλο της ανάρτησης και ας πράξουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, που αυτή ελπίζουμε είναι κάτι περισσότερο από την ΕΥΠ, που είναι ένα τίποτα.

Αιδώς είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πει ο απλός Έλληνας γι’ αυτόν τον εξευτελισμό της Ελλάδος.

Αιδώς!
του Σάββα Καλεντερίδη

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ

Ρωτάμε.
Τι σχέση έχει η εταιρεία που αναλάμβανε απεντομώσεις στον Δήμο και στην οποία συμμετείχε (ήδη δήλωσε οτι έχει αποχωρήσει) ο αντιδήμαρχος Ντιγκιρλάκης, με στενό συγγενή νέου αντιδήμαρχου?
Θα απαντήσει κανείς "Ενεργός", ή είναι απασχολημένοι να γλύφουν τον Πνευματικό?

ΠΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

Ανεξάρτητος δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων Γεώργιος Πούρος, εκλεγμένος με την παράταξη του κυρίου Γιώτη, γιατί λέει δεν τον στήριξε ηθικά ο επικεφαλής σε θέμα που έχει να κάνει με τα εσωτερικά του συνδυασμού.
Βέβαια δεν μας λέει πως είχε προαναγγείλει την ανεξαρτητοποίηση αμέσως μετά τις εκλογές και η παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν οτι απλώς έχει αρχηγικές βλέψεις και πρόκειται να ζητήσει τη στήριξη της Ντόρας (κούνια που τον κούναγε αν πιστεύει οτι θα υπάρξει Ντόρα), στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Η συγκεκριμένη πράξη του βεβαίως, πέραν των όσων προβλημάτων δημιούργησε στην περιοχή η διαμάχη του με τον κύριο Επίσκοπο, τον καθιστά αυτομάτως σαν αναξιόπιστο υποψήφιο αρχηγό και δεν πιστεύω να βρεθεί κανείς να στοιχηθεί πίσω του.
Η αντίδραση των μελών του σνδυασμού είναι όπως φαίνεται μέχρι τώρα, συνολικά καταδικαστική εναντίον του και έχουν βάλει σαν βέτο τη μη συμμετοχή του σε συνδυασμό (γιατί είναι σίγουρο οτι θα γυρίσει ζητώντας στέγη), στις επόμενες εκλογές,
Επαιξε και έχασε λοιπόν ο Πούρος.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΣΠ.

Μετατρέπουν το κέντρο της Κορίνθου σε Στρατόπεδο Υποδοχής Μεταναστών

Αυτό φαίνεται να είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η πολιτική ηγεσία για το ιστορικό κέντρο νεοσυλλέκτων της Κορίνθου...
Οι συζητήσεις των συναρμόδιων φορέων είναι σε τελικό στάδιο και μένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ήδη σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, θα μετατραπούν σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.
Εκείνο που είναι απορίας άξιο είναι πως ο κ. Μπεγλίτης, Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης και κορίνθιος βουλευτής έχει δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό ο υπουργός έχει εκφραστεί θετικά σε δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να κλείσει το 6ο Σύνταγμα που εδρεύει στην Κόρινθο με το πρόσχημα ότι η τεράστια έκταση που καταλαμβάνει θα δοθεί στην τοπική κοινωνία. Είναι όμως απορίας άξιο, τι να την κάνει όλο αυτό το χώρο η τοπική κοινωνία, όταν η έκταση του στρατοπέδου αντιστοιχεί στο μισό περίπου ολόκληρης της πόλης! Μόνο ένα κομμάτι θα ήταν αρκετό να αξιοποιηθεί από τους τοπικούς φορείς.
Όχι. Τα σχέδια για το στρατόπεδο είναι άλλα. Θα αποδοθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετά θα το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι. Θα είναι τότε εκτός δικαιοδοσίας και δε θα ξέρει τίποτα ο κ. υπουργός. Οι πολίτες είναι λογικό να είναι αναστατωμένοι αφού το στρατόπεδο βρίσκεται ακριβώς στα όρια του οικιστικού χάρτη με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλειά των κατοίκων.
Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και εσείς ένα σπιτάκι στην περιοχή, οι τιμές θα πέσουν.
Aναγνώστης
www.tromaktiko-blog.blogspot.com

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ



«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».
Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».
Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.
Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.
Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.
Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.
Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.
Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.
Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.
Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.
Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.
Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».
Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.
Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».
Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.
Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.
Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!
Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΙΔΡΥΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΓΑΠ?

ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΑΝΥΕΘΑ?