Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Υποψήφια βουλευτής του GAP ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ η κυρία που με τον άνδρα της εξαπατούσαν το ΙΚΑ με πλαστές συνταγές και

Αντιγράφω από τη χθεσινή "Παρασκευή και 13", θέμα του συντάκτη Θάνου Πασχάλη:

"Οι δύο ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διακίνησης Φαρμάκων παρέδωσαν το πόρισμά τους για την υπόθεση των εκατοντάδων κουτιών φαρμάκων που βρέθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2010 πεταμένα σε πηγάδια του Λαυρίου. Στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι μία γιατρός ........του ΙΚΑ και ένας φαρμακοποιός του Λαυρίου.

Η κομπίνα ήταν απλή: ο φαρμακοποιός έπαιρνε την συνταγή από την γιατρό του ΙΚΑ, επικολλούσε πάνω της την ταινία γνησιότητας από ένα κουτί φαρμάκου και παρέδιδε τη συνταγή στο ΙΚΑ για να εισπράξει την αμοιβή που του αναλογούσε. Με τον τρόπο αυτό το ΙΚΑ ζημιώθηκε χιλιάδες ευρώ.

Δόθηκαν στην δημοσιότητα και τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πρόκειται για την γιατρό του ΙΚΑ Λαυρίου Κηλυπούρη Όλγα και το φαρμακείο του «Νικόλαου Ζαγουρή»."

Τι εστί Κηλυπούρη Όλγα;

Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ στις εκλογές 2007
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5.910 σταυρούς)



Υποψήφια Νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το ΠΑΣΟΚ (Μπαλής) στην Αν Αττική
(δεν εκλέχθηκε καθώς ήρθε 22η με 1928 σταυρούς)

Υποψήφια μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο 8ο Συνέδριο τον Μάρτιο του 2008
(δεν εκλέχθηκε καθώς βγήκε τελευταία με 5 σταυρούς)


Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρίου(Σελίδα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αν. Αττικής)


Τι εστί Ζαγουρής Νικόλαος;
Σύζυγος της κυρίας

Πρόεδρος της κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου για 3 τετραετίες με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ

Σύνεδρος στο 8 συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2008

Φίλοι του κ. Πάγκαλου και του Γιωργάκη λοιπόν αυτοί που έβαζαν χέρι στο ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία...

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΒΑΣΤΑ ΨΥΧΗ

Επειδή Ελληνας δεν σημαίνει αυτό που βλέπουμε στο πρόσωπο αυτών που εκπροσωπούν την εξουσία της χώρας, (Ακηδες, Τσουκάτοι, Ζαχόπουλοι κλπ), αλλά αυτό που θα δείτε και θα ακούσετε σε αυτό το τραγούδι για τον Καραισκάκη που απαγγέλει ένα τυφλό (μόνο στα μάτια) Ελληνόπουλο,  βρείτε την ελπίδα και βάλτε την στην καρδιά σας, Θα σας χρειαστεί.
"Πιέστε εδώ και μην ντραπείτε αν δακρύσετε

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ?

Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώ.

Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή, το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος -και κυρίως από το ΥΠΕΞ- που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συνολικά πήρε 1.249.694 ευρώ.
Πολύς ντόρος έγινε τελευταία με τις αστρονομικές επιχορηγήσεις (68 εκατομμύρια ευρώ) που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών 528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Για το πάρτι του χρήματος και το παράνομο της υπόθεσης θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας Ι. Σακελλάκος, ο οποίος και παρενέβη μετά τις αποκαλύψεις. Όμως δεν είναι όλες οι ΜΚΟ που επιχορηγήθηκαν παράνομες. Κάποιες πήραν χρήματα νόμιμα. Ωστόσο, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Ξεχωρίζουμε λοιπόν από αυτές τις 528 ΜΚΟ το «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ), το όποιο έλαβε το 2002 επιχορήγηση ύψους 399.694 ευρώ με την υπογραφή του τότε αρμοδίου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ομολογουμένως η επιχορήγηση ήταν γενναία. Ας δούμε όμως ποια είναι η ΜΚΟ που πήρε αυτή τη χρηματοδότηση.
Πρόκειται για την οργάνωση που ίδρυσε το 1988 η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η μητέρα του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΚΕΔΕ άλλαξε νομική μορφή το 1999 και έγινε γυναικείο σωματείο. Ήταν η ίδια εποχή που ο γιος της αναλάμβανε το ΥΠΕΞ και ίδρυε με το άρθρο 18 του νόμου 2731/1999 την επίμαχη (σήμερα) υπηρεσία χρηματοδότησης του υπουργείου, την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Λίγο αργότερα, το 2002, με άλλο Π.Δ., στην ΥΔΑΣ ενσωματώθηκε η αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η Διεύθυνση Ειδικών Χρηματοδοτήσεων και Προγραμμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο ΥΠΕΞ έλεγχε απόλυτα τις χρηματοδοτήσεις.
Ανεξάρτητα λοιπόν με τις δράσεις της ΜΚΟ της κυρίας Παπανδρέου, μήπως τίθεται θέμα με το γεγονός ότι επιχορηγήθηκε με το παραπάνω ποσό από τον γιο της, όταν άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης», δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή;
Εδώ όμως τίθεται ένα ακόμα θέμα. Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος, και κυρίως από το ΥΠΕΞ, που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες.
«Πράσινη» ΜΚΟ
Το άλλο... περίεργο με το ΚΕΔΕ, το οποίο μεταξύ άλλων «εργάζεται για την προώθηση μιας νέας πολιτισμικής συνειδητότητας με κέντρο και στόχο την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και όλο τον κόσμο», είναι το γεγονός ότι απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
Εξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Μέλη μεταξύ άλλων είναι η κυρία Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία Φωτεινή Σιάνου, η κυρία Αμαλία Σκέπερς, διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κορίνθου και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Τρίτση.
Και εντάξει, ίσως αυτό να είναι τυχαίο. Όπως τυχαίο ίσως να είναι και ότι όλες οι κυρίες του Δ.Σ. του ΚΕΔΕ είναι φίλες της κυρίας Παπανδρέου, της κυρίας Δραγώνα, αλλά και της κυρίας Άννας Καραμάνου. Και σίγουρα, δεν είναι παράνομο.
Και άλλο χρήμα
Πάντως, όπως διαπιστώνουμε, το ΚΕΔΕ έχει επιχορηγηθεί (και όχι μόνο από το ΥΠΕΞ) με αρκετά μεγαλύτερα ποσά. Αναφέρουμε συνοπτικά.
-Ποσό 280.000 ευρώ δόθηκε από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ) για την «Αντιμετώπιση φαινομένου παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών» το διάστημα 2004-2006.
-Ποσό 280.000 ευρώ -και πάλι από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ)- για τη «Λειτουργία και τον εξοπλισμό κέντρου εκπαίδευσης γυναικών στο Αφγανιστάν» το διάστημα 2004-2006.
-Ποσό 100.000 ευρώ από το ΥΠΕΞ (ΥΔΑΣ) για την «Ενδυνάμωση κοινωνικά αποκλεισμένων γυναικών στη Γεωργία», το διάστημα 2003-2004.
-Ποσό 65.000 ευρώ για «Πρόγραμμα εκπαίδευσης Ιρακινών εκπαιδευτριών νοσηλευτικού προσωπικού στην Ελλάδα», το 2009 (επιχορηγήθηκε από τον ΟΠΑΠ και το ίδρυμα «ΑΓ Λεβέντης» και εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας).
-Ποσό 30.000 ευρώ για «Να αποκλείσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό: κατανοώντας, μαθαίνοντας, συμμετέχοντας» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007- 2008.
-Ποσό 30.000 ευρώ «Για έναν πολιτισμό ειρήνης- η πόλη μου πολύχρωμη και πολιτισμική» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007.
-Ποσό 30.000 ευρώ για «Γυναίκες, ειρήνη και ασφάλεια- ψήφισμα 1325 του Σ.Α. του ΟΗΕ» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2007.
-Ποσό 25.000 ευρώ για «Καμπάνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών - για την προώθηση της ισότητας των φύλων» από το υπουργείο Απασχόλησης, το 2008.
-Ποσό 5.000 ευρώ για «Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό» από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το 2008.
-Ποσό 5.000 ευρώ για «Εκπαίδευση για την ειρήνη και την επικοινωνία δίχως βία», το 2005 ως σήμερα. Το έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και επιχορηγούμενο από τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς.
Μέχρι στιγμής, το ποσό που φαίνεται πως έχει λάβει το ΚΕΔΕ φτάνει τις 850.000 ευρώ. Πέρα από τις 399.694 ευρώ. Σύνολο: 1.249.694.
Το ΚΕΔΕ συμμετέχει ως εταίρος και σε προγράμματα που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΥΠΕΞ, καθώς και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Απορία βέβαια μας δημιουργεί είναι και μια άλλη «λεπτομέρεια»: Στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης φιγουράρουν οι διαφημίσεις του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ...
Και πολιτικοί στο «πάρτι»
Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δούμε ότι πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχορηγήθηκαν ανήκουν σε γνωστά πρόσωπα της πολιτικής κυρίως σκηνής, όπως, για παράδειγμα, τον Γ. Παπανδρέου, τον κ. Χάρη Παμπούκη, την κυρία Δαμανάκη, τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον κ. Σπύρο Φλογαΐτη κ.ά.
Ανάμεσα στα αρκετά ονόματα των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί είναι το « Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου», το οποίο έλαβε ποσό ύψους 250.000 ευρώ. Ιδρυτικό μέλος αυτής της ΜΚΟ είναι ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
«Πολίτες σε Δράση» είναι η οργάνωση στην οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει λάβει ως χρηματοδότηση 250.000 ευρώ. Αυτό μάλιστα έγινε την περίοδο 2003-2004, όταν και πήρε «μεταγραφή» από τον Συνασπισμό στο ΠΑΣΟΚ.
Κάποιες άλλες ΜΚΟ οι οποίες έχουν επιχορηγηθεί είναι οι εξής:
- «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» με ιδρυτικό μέλος τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πρασίνων.
- Η ΜΚΟ του κ. Σπύρου Φλογαΐτη - «Νομοθετικές ρυθμίσεις στο Αζερμπαϊτζάν» (στην οποία δήλωνε ότι εργαζόταν ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και την είχε χρηματοδοτήσει) και το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου».
- «Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» με ιδρυτικά μέλη τους κυρίους Γιάννη Μπουτάρη και Σπύρο Βούγια.
- «Αρκτούρος», πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο κ. Γ. Μπουτάρης.
ΠΗΓΗ newpost

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΜΑ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΜΚΟ?

Αυτό ίσως το γνωρίζετε. Το ότι χρηματοδοτείται όπως και οι άλλες Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), πιθανόν να το θεωρείτε λογικό.
Αλλωστε είναι πρωταθλητής ο ΓΑΠ σε επιχορηγήσεις Μ.Κ.Ο.
Το ότι η ιστοσελίδα της μαμάς http://www.kede.org/ παίρνει κρατικές διαφημίσεις το ξέρετε όμως?
Λένε οτι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται.
Για τη μάνα του Καίσαρα είχαν βγάλει κάτι ανάλογο άραγε?
Και εσύ φίλε απλέ ΠΑΣΟΚΤΖΗ, συνέχισε να τους πιστεύεις.

ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

Γιατί δεν εμφανίζεται στο «Διαύγεια» καμία δαπάνη για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού;

Με το περιβόητο πρόγραμμα «Διαύγεια» (νόμος 3861/2010) εισάγεται πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων και των δαπανών των κυβερνητικών οργάνων και της δημόσιας διοίκησης στο Διαδίκτυο.
Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Διαύγεια» είναι-κατά δήλωση του- ένα προσωπικό στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ξεχνά μάλιστα να μας το υπενθυμίζει σε κάθε  ομιλία του για τη διαφάνεια , προσθέτοντας και την Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) όπου όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο  καταγράφονται πλέον ηλεκτρονικά σε ένα σύστημα.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι η ΠΡΩΤΗ υπηρεσία που θα ήταν συνεπής ως προς την εφαρμογή του «Διαύγεια» και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) , να είναι το Μαξίμου και το Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού που  αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία.
Αλλά φευ ! Το μέγαρο Μαξίμου απουσιάζει από τη λίστα που δημοσίευσε η Ενιαία Αρχή Πληρωμής του Δημοσίου, ενώ, σύμφωνα με σχολιασμό της Βασιλικής Σιούτη που είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα στην «Κ.Ε», η μισθοδοσία του πρωθυπουργικού γραφείου μέχρι πρότινος εκδιδόταν χειρόγραφα και πολλοί σύμβουλοι έπαιρναν τα χρήματα… χέρι με χέρι!
Δηλαδή εμφανιζόταν κάποιος με ένα φάκελο  και μοίραζε … λεφτά. Ο ορισμός της …»διαφάνειας»!!!
Η ίδια … «διαφάνεια» εμφανίζεται και σε ότι αφορά τις δαπάνες του Μεγάρου Μαξίμου, αφού η παρουσία του στο «Διαύγεια» είναι υποτυπώδης.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ταξίδια του ίδιου του  πρωθυπουργού (της … «διαφάνειας»!). Ταξίδια για τα οποία έχει ασκηθεί κριτική από την αντιπολίτευση ότι είναι πολυδάπανα και ότι στη συνοδεία του συχνά περιλαμβάνονται άτομα που δεν είναι πάντα απαραίτητα.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς να είναι οι πρώτες δαπάνες για τις οποίες η γραμματεία της κυβέρνησης θα έδινε «λογαριασμό στον πολίτη», όπως λέει ο πρωθυπουργός.
Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία δαπάνη για τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο Διαδίκτυο.
Το Πολιτικό Γραφείο του πρωθυπουργού, επίσης, δεν παρουσιάζει καθόλου δαπάνες στο site της«Διαύγειας» , παρότι αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία.
Υπενθυμίζω ότι πέραν της ηθικής πλευράς του θέματος υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Η ΝΟΜΙΚΗ! Βάσει του νόμου 3861/2010 για τη «Διαύγεια», καμία απόφαση δεν εκτελείται αν δεν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο «et.diavgeia.gov.gr». Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, η κάθε απόφαση αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.
Όσοι φορείς (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου και το Πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού)  εγκρίνουν δαπάνες, χωρίς δημοσίευση, η πράξη είναι ΠΑΡΑΤΥΠΗ και ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΑ, όπως ρητώς ορίζεται  από το άρθρο 4 του σχετικού νόμου 3861/2010.
Σε σχετική εγκύκλιο επίσης , που στάλθηκε στους φορείς τον Οκτώβριο, τονίζεται ότι «η καταχώριση και ανάρτηση πρέπει να λαμβάνει χώρα ΑΜΕΛΛΗΤΙ, δηλαδή τάχιστα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Επίσης επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώριση και ανάρτηση των νόμων και των πράξεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Υ.Κ. (άρθρο 107, περ. ε και στ του ν. 3528/2007).
Ποιοι λοιπόν οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις (βάσει του νόμου) για το ότι δεν έχουν δημοσιευτεί ούτε οι δαπάνες του Πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, αλλά ούτε και οι δαπάνες των ταξιδιών του κ. Γ. Παπανδρέου;
Θα εφαρμοστεί  άραγε ο νόμος κ. Πρωθυπουργέ;
Στην αντίθετη περίπτωση δικαίως οι πολίτες θα αποκομίσουν την εντύπωση ότι κάτι  θέλετε να αποκρύψετε!
Όσο για τη διαφάνεια, αυτή δυστυχώς την έχετε ήδη απολέσει…… και το προσωπικό σας στοίχημα το έχετε ήδη χάσει…..!
ΥΓ.Αδιαφορία για τη «Διαύγεια» επιδεικνύει και το γραφείο του υπουργού Επικρατείαςκ.Χ. Παμπούκη, το οποίο επίσης δεν έχει ανεβάσει κανέναν λογαριασμό από τα ταξίδια του, ενώ και οι υπόλοιπες δαπάνες είναι ενδεικτικές.
Το ίδιο συμβαίνει και για τα ταξίδια του υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα. Στο site της «Διαύγειας» υπάρχουν δεκάδες αναφορές και δαπάνες για τα χαμηλού κόστους ταξίδια διπλωματικών και χαμηλόβαθμων υπαλλήλων, αλλά …καμία ενημέρωση για το κόστος των ταξιδιών του Υπουργού Εξωτερικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

(ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.....ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΟΙ.)

Αν σας τηλεφωνήσουν στο κινητό σας από κάποιον
που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας,
και κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και
θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό.
 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή,
η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς,
μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση. 
 
Από  :  O.T.E
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΝΗΣ
ΤΗΛ. 210
-6117476 ,

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ. ΖΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?

Η Ελλάδα ενέδωσε Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»!
Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... Είναι προφανές το μείζον ζήτημα που εγείρεται: με στυγερό και φασιστικό τρόπο φιμώνεται η αντίθετη άποψη και παραβιάζεται η βασική αρχή της επιστήμης της Ιστορίας, δηλαδή το φιλέρευνον και η δυνατότης αναθεώρησης ιστορικών στοιχείων... Τραγική, οδυνηρή και επικίνδυνη εξέλιξη: Οπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπομπές ή σχετικές εκδηλώσεις, και θα διώκονται ποινικά δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί κ.ά. που εκφράζουν αιρετική γνώμη για τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... «Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/02/2011&s=o-typos-twn-hlwn