Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ...

 



ΑΠΟ ΤΟ FIMOTRO
Πολύ άγριες αποδοκιμασίες πριν από λίγο στο Κιάτο. Εκεί βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης, ο οποίος έπινε τον καφέ του στα "Βουστάσια" μαζί με την Ασφάλειά του και μερικούς πολιτικούς φίλους του. Περίπου 20 άτομα τον...
πλησίασαν και τον εξύβριζαν για το χαράτσι και τα άλλα οικονομικά μέτρα. Οι πολίτες που όλοι τους ήταν κάτοικοι της πόλης του Κιάτου, διαπληκτίστηκαν με τους άνδρες της Ασφάλειας του υπουργού. μετά τις άγριες αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Μπεγλίτης. Όταν έφτασε περιπολικό της ΕΛΑΣ οι πολίτες είχαν φύγει...
FIMOTRO

ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ defencenet.gr Η ΙΔΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αν είναι αλήθεια κάποιοι είναι απλώς ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Καταγγελίες ΣΟΚ από μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που ''ξηλώθηκε'' από τον Βενιζέλο.''Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας.Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός''

Πρωτοφανείς καταγγελίες κάνει η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, μία από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Ε.Βενιζέλο.

Προσέξτε τι καταγγέλει η κυρία Γεωργαντά

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.
- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.
- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γ.Παπακωσταντίνου.
- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι ''πέρασαν'' και ''περνάνε'' τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού
- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή.Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει
- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov.Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ



Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τα κίνητρα των σοκαριστικών αυτών καταγγελιών.
Έπρεπε δηλαδή να εκδιωχθεί για να αποκαλύψει , μιλώντας σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ότι ουσιαστικά μεθοδεύτηκε υπαγωγή μας στο Μνημόνιο και η εξόντωση μας με μέτρα λιτότητας;

Η ίδια ισχυρίζεται πως έχει ενημερώσει με επιστολή της προσωπικά τον πρωθυπουργό αλλά και τη Βουλή, στην οποία υπάγεται η ΕΛΣΤΑΤ.



Διαβάστε πως, πάντα κατά την κυρία Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μιά νύχτα το έλλειμμα του 2009

"Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ".
"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ"
''Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα''.
"Βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"
"Ο κ. Ραντερμάχερ, της Eurostat δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, μας έχουν για μπανανία, ακόμη δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το πραγματικό έλλειμμα του 2009''.



Όπως δηλώνει η καθηγήτρια Οικονομετρίας, την φίμωσε ο ίδιος ο Γ.Παπακωσταντίνου, τότε τσάρος της οικονομίας."Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα".

Η κυρία Γεωργαντά αποκαλύπτει τις εντολές αποσιώπησης που πήρε από τον Γ.Παπακωσταντίνου:"Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε".

Ανατριχίλα προκαλεί άλλη μία δήλωση της, που η ίδια φέρει την ευθύνη της τεκμηρίωσης της.
''Τόσο εγώ όσα και οι υπόλοιποι γίναμε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ υποτίθεται μέσω της διαδικασίας του opengov.Η αλήθεια είναι ότι μας επέλεξαν επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ''.

Μετά από όλα αυτά ενημέρωσε, όπως λέει, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη καθώς και τα πολιτικά κόμματα.



Αν αληθεύουν όσα λέει η κυρία Γεωργαντά τότε έχουμε μπροστά μας μία βόμβα που απειλεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, μια και η ίδια ισχυρίζεται πως τους έχει ενημερώσει ΌΛΟΥΣ.

Το NewsIt επικοινώνησε με το μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ανδρέα Φιλίππου μετά τις καταγγελίες της συναδέλφου του στην ΕΛΣΤΑΤ καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ποτέ η κα. Γεωργαντά δεν παρουσίασε στον ίδιο ή στην ΕΛΣΤΑΤ στοιχεία που να τον πείσει ότι υπήρξε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης των στοιχειων για το έλλειμμα του 2009 και δηλώνει κατηγορηματικά οτι τα στοιχεία της EYROSTAT είναι αληθινά.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε:


Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Οικονομικών κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για την παύση πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε τι αναφέρει:

«Η θητεία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ , πλην της θητείας του Προέδρου και του μέλους που ορίστηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ λήγει από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου»

ΠΗΓΗ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Σπείρα-Σπείρα.


Κραουνάκης: "Επί Σημίτη ξεκίνησε το πρόγραμμα και λάδωσα ΠΑΣΟΚους υπαλλήλους για να επιχορηγηθούμε"

«Εγώ δεν είμαι Σπείρα-Σπείρα. Είμαι καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας και όποτε χρειάστηκε χρηματοδότης της», είναι η πρώτη αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη, όταν του ζητάμε να μας εξηγήσει την παρουσία της ομάδας στον κατάλογο. .....Διευκρινίζει, ωστόσο, πως πράγματι η «Σπείρα-Σπείρα», ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά της ανεργίας, «το οποίο είχε ξεκινήσει επί Κώστα Σημίτη το 2001, αντλώντας κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ».
Ηταν όμως το 2006, που προκηρύχθηκαν δύο κύκλοι προγραμμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση». Αφορούσαν δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης των ανέργων, με τη διαμεσολάβηση των ΜΚΟ. Το πρόγραμμα άρχισε να το υλοποιεί η Ν.Δ. από το 2007.

«Το σύνολο των χρημάτων που πήρε η "Σπείρα" με στόχο τη μισθοδοσία και ασφάλιση 9 άνεργων ηθοποιών, ήταν 160.000 ευρώ, σε έξι δόσεις. Με αυτά στήριξε όχι 9 αλλά 10 ανέργους για 4 χρόνια: Αυτό μεταφράζεται σε 400 ευρώ το μήνα για τον καθένα τους, ένα σαφές δηλαδή βοήθημα στον πενιχρότατο μισθό που τους εξασφαλίζουν τα εισιτήρια. Επιπλέον, η τελευταία δόση των 30.000 ευρώ δεν μας δόθηκε ποτέ», επιμένει ο Κραουνάκης, λέγοντας ευθέως πως η ομαλή ροή των δόσεων προϋπέθετε «λαδώματα ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων». Αρνείται ωστόσο για την ώρα να διευκρινίσει τι εννοεί, αν και τον ίδιο υπαινιγμό αφήνει και στο σημείωμά του στο facebook, όταν γράφει πως «πάντως, για να ξέρουμε τι λέμε, οι άνθρωποι επί ΝουΔου που τσεπώνανε ποσοστό από τις επιδοτήσεις, ήταν ΠΑΣΟΚοι κι αυτό το ΠΑΣΟΚ, που κάνει τον αλώβητο, το γνωρίζει καλά».

Επειδή την αποκάλυψη για την επιδότηση της «Σπείρα-Σπείρα» ως ΜΚΟ συνόδευσαν επώνυμα και ανώνυμα σχόλια στο Διαδίκτυο, περί της προσωπικής του φιλίας με τη σύζυγο του τέως πρωθυπουργού Νατάσσα Καραμανλή, στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σχολιάζει εξοργισμένος: «Θα μ' αφήσουν ήσυχο για το ποιους έχω πολιτικούς ή απλούς φίλους; Οποιους θέλω έχω. Εχω φίλη τη Νατάσσα Καραμανλή, αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο και την Αλέκα Παπαρήγα».

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Tούρκικες φρεγάτες σαλπάρουν για Αν.Μεσόγειο


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

      Σαλπάρει στην Ανατολική Μεσόγειο ο τουρκικός στόλος και πλησιάζει η ώρα του «θερμού επεισοδίου» με το Ισραήλ.  3 τουρκικές φρεγάτες αναχωρούν από το ναύσταθμο Άκσαζ και έχουν σαν στόχο τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου.

 «Dog fight (συκοκαβγάς)  στη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah που αναφέρει πως «στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελέυθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.» Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως θα εφαρμοστεί «παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της  Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος».
  Η Sabah αναφέρει πως σε περίπτωση που το Ισραήλ επιμένει στη στάση του οι τουρκικές φρεγάτες θα πλησιάσουν μέχρι και τα 100 μέτρα και θα κλειδώσουν τα οπλικά συστήματα τους για απέναντι στα ισραηλινά σκάφη. Με λίγα λόγια από εκείνη τη στιγμή όλα θα εξαρτηθούν απο τη στάση των Ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.  Αν δεν υποχωρήσει ένας από τους δυο .τότε το «θερμό επεισόδιο» θα συμβεί σε λίγες ημέρες.   

 Η τουρκική εφημερίδα παρομοιάζει την κατάσταση με τις αερομαχίες που συμβαίνουν στο Αιγαίο και γράφει χαρακτηριστικά «έτσι οι κινήσεις που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με την Ελλάδα, θα συμβούν  με πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.» 

  Οι γείτονες μας ήδη ξεκινούν να κάνουν συγκρίσεις των δυνάμεων τους και αναφέρουν πως ο τουρκικός στόλος διαθέτει 17 φρεγάτες, 6 κορβέτες και 14 υποβρύχια. Ενώ όπως αναφέρουν το Ισραήλ διαθέτει 13 πυραυλακατους και 3 υποβρύχια. Βέβαια οι γείτονες μας αναφέρουν πως το Ισραήλ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους , ακόμη και πλοία από απόσταση 300 χιλιομέτρων.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8211

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο άγνωστος διάλογος Καραμανλή-Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2009

Τι έκανε αυτός που διαλύει σήμερα τη χώρα.

Μια άγνωστη συνομιλία του Κώστα Καραμανλή με τον Γιώργο Παπανδρέου αποκαλύπτει σήμερα η Real News, όταν ο πρώτος ήταν πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη συναίνεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τον ...
Μάρτιο του 2009 στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία της Οικονομίας της Ελλάδας.
"Θα πάρω εγώ τα αναγκαία μέτρα, αλλά αν μπορείς μην αφήσεις τους δικούς σου να ξηλώσουν τα πεζοδρόμια", φέρεται να του είπε τότε. "Αντ' αυτού ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγήκε στις κάμερες και ζήτησε εκλογές", θυμούνται οι συνεργάτες του, προσθέτοντας ότι η απάντηση του Γ.Παπανδρέου στην προσπάθεια της πρώην υπουργού Εργασίας Φάνης Πετραλιά να μειώσει τον αριθμό των ασφαλιστικών ταμείων ήταν να διαδηλώσει ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου στο Σύνταγμα...
parapolitika.gr