Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τα πράγματα είναι απλά.

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς ανισόρροπο, ανερμάτιστο και χαμηλής νοημοσύνης άτομο!



Ειδικού συνεργάτη
Το 1977, ένας ανθυπίλαρχος που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, έλαβε διαταγή να πάει στην κεντρική πύλη, να παραλάβει έναν νεοσύλεκτο που ερχόταν από μετάταξη. Ο ανθυπίλαρχος πήγε στην κεντρική πύλη και είδε έναν υπολοχαγό, να συνοδεύει έναν νεοσύλλεκτο. Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ, ενώ οι άλλοι μετατεγέντες είχαν μετακινηθεί δια της κανονικής οδού.

Ο υπολοχαγός είπε στον ανθυπίλαρχο να προσέχει, γιατί πρόκειται για παιδί πολιτικού!
Όντως, ο μεταταγείς νεοσύλλεκτος μεταφέρθηκε στην Επιλαρχία Νεοσυλλέκτων και μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης. Τότε, όλοι ανεξαιρέτως οι νεοσύλλεκτοι περνούσαν από ειδική αξιολόγηση μέσω γραπτών τεστ νοημοσύνης, με βάση ΝΑΤΟϊκά στάνταρτς.
Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ, οι νεοσύλλεκτοι κατετάσσοντο σε πέντε κατηγορίες.
Όσοι είχαν υψηλή βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Α Κατηγορία, λαμβάνοντας ένδειξη Υποψήφιου Έφεδρου Αξιωματικού και Υποψήφιου Βαθμοφόρου.
Όσοι ελάμβαναν την αμέσως κατώτερη βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Β Κατηγορία, δηλαδή εκείνων που θα ελάμβαναν ειδικότητα Πυροβολητών Ασυρματιστών Μέσων Αρμάτων (ΠΑΜΑ).
Όσοι κατετάσσοντο στην Γ Κατηγορία, θα ελάμβαναν την ειδικότητα Οδηγός Μέσων Αρμάτων (ΟΔΜΑ), οι της Δ Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα των Τεχνητών διαφόρων ειδικοτήτων, αναλόγως και με τις τεχνικές τους γνώσεις.
Υπήρχε και η Ε Κατηγορία, στην οποία κατετάσσοντο όσοι ελάμβαναν την κατώτερη βαθμολογία και όσοι είχαν διανοητικά (Ι1) ή άλλα σωματικά προβλήματα (Ι2, Ι3, Ι4). Οι της Ε Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα του Γραφέα.
Ο νεοσύλλεκτος που είχε έλθει με ειδική κίνηση στρατιωτικού τζιπ ήταν ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, με βάση τα αποτελέσματα του τεστ νοημοσύνης είχε καταταγεί στην Ε Κατηγορία χωρίς να έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα και έλαβε την ειδικότητα Τεχνικός Γραφέας.
Μήπως πριν γίνει κάποιος βουλευτής, θα πρέπει να περνά από εκείνα τα τεστ νοημοσύνης του ΚΕΤΘ και των Ενόπλων Δυνάμεων, που έβαζαν το κάθε πράγμα στη θέση του και την κοπριά στα λάχανα, όπως λέει και ο λαός μας;

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ



Την 6η Νοεμβρίου, σε αίθουσες κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου, συγκεντρώθηκαν και ενημερώθηκαν από τη Δ.Ε. της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για ίδρυση πολιτικού φορέα, σχετικά με το κείμενο των καταστατικών αρχών.
Ακολούθως ενέκριναν και συνυπέγραψαν το καταστατικό κείμενο, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, ώστε η Πρωτοβουλία ακολουθώντας...
την επιβεβλημένη νόμιμη διαδικασία, να εξελιχθεί σε πολιτικό φορέα, κόμμα.
Ο πολιτικός αυτός φορέας, θα φέρει το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και ως έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα.
Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.
Το καταστατικό, καινοτόμο και προοδευτικό, περιλαμβάνει διατάξεις που διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του κόμματος, την υπευθυνότητα, τον κάθετο και οριζόντιο έλεγχο και την αξιοκρατική λειτουργία σε όλα τα οργανικά επίπεδα.
Και το κυριότερο περιέχει διατάξεις που καθορίζουν υγιείς και δημοκρατικές σχέσεις οργάνων – κόμματος και κυβέρνησης.
Η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις της πρωτοβουλίας αλλά και τα μηνύματα ενθουσιασμού και υποστήριξης, που έρχονται από όλη την Ελλάδα, αποτελούν κινητήριο δύναμη του νέου κόμματος, το οποίο θα παρουσιασθεί στον Ελληνικό Λαό την 21η Νοεμβρίου

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Άθλια σενάρια για τις Ένοπλες Δυνάμεις.Άρθρο-άποψη.

 







Του ΚΩΣΤΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ*
Υποστράτηγος ε.α


Σημαντικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και έγκυρες εφημερίδες του εξωτερικού όπως η γαλλική Liberation συνέχισαν και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, να αναφέρονται στο σενάριο περί απειλής στρατιωτικού πραξικοπήματος και εκτροπής και να τα συνδέουν με το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου που δεν έγινε.
Οι ύποπτες αυτές ανοησίες που κάποιοι κυβερνητικοί κύκλοι επινόησαν και με την μέθοδο των ψιθύρων διέδωσαν και στην συνέχεια με περίσσια ανευθυνότητα συντηρούσαν στην επικαιρότητα , διέσυραν την χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης στους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτά που ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου της Liberation Jean Quatremer ( δημοσιογράφος με ειδικότητα στα ευρωπαϊκά θέματα) επαναλαμβάνοντας τις απίστευτες αυτές αθλιότητες. Η επιπολαιότητα όμως και η αποδεδειγμένη ανευθυνότητα (ιδιότητες που προσδίδονται από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος) μας κάνει κατ’ αρχήν να πιστέψουμε ότι ίσως το δημοσίευμα να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Και αντί να γίνει μία αυστηρή δήλωση – διάψευση (οι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ γνωρίζουν τις διαδικασίες και τα επίπεδα) αν όχι από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, τουλάχιστον από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ως πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων, βλέπουμε (αλλά δεν ακούσαμε) στο διαδίκτυο μια χαλαρή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου κ «Πρόκειται περί αστείας είδησης. Για ένα απίθανο σενάριο για δήθεν αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος»
Για να πούμε την αλήθεια δεν περιμέναμε περισσότερη υπευθυνότητα από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου αλλά ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης αντί να να βγει μπροστά και προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και κατά συνέπεια το κύρος της χώρας για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε η ανεπάρκεια και ανυπαρξία του. Ίσως ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία της δήλωσης πίστης και νομιμοφροσύνης προς τον αρχηγό του κόμματος του «Είμαι πραγματικά ιδιαίτερα συγκινημένος και αισθάνομαι υπερήφανος γιατί είμαι μέλος μιας Κυβέρνησης με έναν Πρωθυπουργό που αξίζει πραγματικά η Χώρα”
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και η Ηγεσία τους είναι αφοσιωμένες στην αποστολή που τους έχει δώσει ο Ελληνικός λαός από τα σπλάχνα του οποίου προέρχονται όλα τα στελέχη τους, και όλοι οι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι δεν εμπλέκονται στην πολιτική. Ο πολιτικός έλεγχος είναι δεδομένος και μάλιστα τόσος βαθύς που σε κάποιες περιπτώσεις υπεισέρχεται και στο καθαρό επαγγελματικό πεδίο. Οι εμπνευστές και οι όποιοι χρήστες αυτών των κακόβουλων και αηθών σεναρίων απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι δεν ενεργούν με βάση το εθνικό συμφέρον αλλά κινούνται από άλλα ύποπτα και δυσώδη κίνητρα.

* Ο Υποστράτηγος ε.α. Κώστας Λουκόπουλος είναι πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ και έχει υπηρετήσει σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις στο εσωτερικό και στο ΝΑΤΟ