Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σαλέ για βουλευτές στο νομό του ετοιμάζει ο Πετσάλνικος!

Σαλέ για… βουλευτές φέρεται να ετοιμάζει στην εκλογική του περιφέρεια, το νομό Καστοριάς, πλησίον του χωριού Πεύκο, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης! Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο ...
δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή», το σαλέ έχει κοστίσει 16 εκατομμύρια ευρώ συνολικά μέχρι σήμερα, χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Η ιστορία του σαλέ, ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ’80, με την πρόθεση δημιουργίας ξενώνα σε συνδυασμό με την ίδρυση χώρου εκθέσεων και συνεδριακού κέντρου στον Γράμμο, στο «πάρκο εθνικής συμφιλίωσης», από αναπτυξιακή εταιρεία, που συστάθηκε με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως δήλωσε στο star.gr o Δήμαρχος Νεστορίου. Αλλά επί κυβέρνησης Σημίτη ουσιαστικά προωθήθηκε η κατασκευή του έργου, όταν ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής ήταν ένας εκ των ισχυρών του ΠΑΣΟΚ και υπουργός. Από τότε υπήρχαν ενστάσεις πάντως για τη δημιουργία ενός «μεγαθηρίου» σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς, έστω και σε αρχιτεκτονική μακεδονικού παραδοσιακού ρυθμού, ενώ ορισμένοι υποστήριζαν ότι επρόκειτο για δασική έκταση, που κακώς νομιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2001 το έργο «πάγωσε», λόγω έλλειψης πόρων, παρά τα ποσά που είχαν διατεθεί μέχρι τότε. Το έργο φαίνεται να σταματά οριστικά επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή, με προσωπική εντολή του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυριανή» ξεκαθάρισε, αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωσή του ότι «πρόκειται για σκάνδαλο που θα ταράξει το πολιτικό σύμπαν». Τότε αποφασίσθηκε να τεθεί σε εκκαθάριση.

Το έργο αποδείχθηκε «εφτάψυχο» όμως, καθώς με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την εκλογή του κ. Πετσάλνικου ως προέδρου της Βουλής, περνά στη δικαιοδοσία του Ιδρύματος της Βουλής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, « η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι τότε Δήμοι Νεστορίου, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, παραχώρησαν τη χρήση των εγκαταστάσεων στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προκειμένου αυτό να αποπερατώσει, οργανώσει και λειτουργήσει το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης». Στην ίδια ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Βουλής υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα της «Αυριανής» είναι ένα «συκοφαντικό κείμενο, με χονδροειδώς ψευδείς αναφορές», παραδέχεται όμως ότι προβλέπεται χώρος φιλοξενίας 12 κλινών.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι «είναι εντελώς ανυπόστατος άλλωστε και ο ισχυρισμός ότι έχουν διατεθεί 16 εκατομμύρια ευρώ» και ότι οι συνολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση, οργάνωση και λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» θα κυμανθούν περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο τελευταίος ισχυρισμός όμως δεν αναιρεί τον ισχυρισμό της εφημερίδας, καθώς αφορά μόνον την αποπεράτωση του έργου και όχι το συνολικό κόστος του, το οποίο από τον κρατικό κορβανά βγήκε επίσης…

Αλλά ακόμη και 1,5 εκ. ευρώ «μόνο» να κόστισε, το ερώτημα είναι από πού κι ως που περισσεύουν στο ελληνικό Δημόσιο αυτά τα χρήματα, όταν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έχουν «ξεζουμισθεί» από τα αλλεπάλληλα φορολογικά μέτρα και τις οριζόντιες περικοπές, τα οποία τους έχουν οδηγήσει στην ανέχεια. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα (τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί), να ήταν ο «εμπνευστής» της έκτακτης εισφοράς και του τρόπου με την οποία εφαρμόσθηκε, με εισήγησή του προς το οικονομικό επιτελείο.

Ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος άραγε, όταν ανακοίνωνε τον λογαριασμό της «ελεημοσύνης» για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, γιατί δεν διέθετε το συγκεκριμένο ποσό εκεί, έστω του 1,5 εκ. ευρώ, αντί για ένα έργο στην εκλογική του περιφέρεια; Και ούτε φυσικά μπορεί να γίνει σύγκριση, όπως επιχειρείται ατυχέστατα στην ανακοίνωση, ανάμεσα στην αναστήλωση με δαπάνες της Βουλής των ιστορικών κτιρίων της Ιονίας Βουλής και της Μπενακείου Βιβλιοθήκης με ένα έργο κυρίως αναψυχής σε ορεινό όγκο. Αλλά όπως φαίνεται , για τους βουλευτές… «σαλέ υπάρχουν»! Για λεφτά στους «παραζαλισμένους» από τα απανωτά χαράτσια πολίτες, έχει ο Θεός…

Εάν σε κάτι έχει δίκιο ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ότι είχε υπάρξει δημόσια ενημέρωση από τον ίδιο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση. Και το γεγονός αυτό καθιστά συνυπεύθυνα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία θα έπρεπε όχι απλώς να είχαν αντιδράσει, αλλά να είχαν χαλάσει τον κόσμο. Αλλά για «συντεχνιακά» θέματα είθισται να μην υπάρχει αντίδραση στη Βουλή μας.

star.gr

Σκληρή επιστολή-απάντηση στον ΥΕΘΑ περί "τραμπούκων".




 Όπως όλοι οι μισθωτοί, έτσι και οι ένστολοι, απεφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα ανάλγητα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Και που αλλού θα έπρεπε να πάνε, παρά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ο κάθε εργαζόμενος, στο αντίστοιχο δικό του Υπουργείο! Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Μπεγλίτης, μέσα στον βωμό της δημοκρατίας, το κοινοβούλιο, αναφερόμενος στους αποστράτους, μεταξύ πολλών άλλων, χρησιμοποίησε και την φράση 'τραμπουκισμοί', προκειμένου να χαρακτηρίσει την εκδηλωμένη αντίδραση τους!!

--ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ κ. Υπουργέ, δεν είναι αυτοί που πεινάμε, αλλά αυτοί που σήμερα, συνιστούν την κύρια και μόνη γενεσιουργό αιτία της σημερινής τραγελαφικής οικονομικής και όχι μόνο, κατάστασης της χώρας και που εν τέλει, από μόνοι τους αυτοχρίσθηκαν συνάμα και σωτήρες αυτής!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

-- Και ερωτώ: Γιατί μέχρι σήμερα μας μιλήσατε μόνο για τις αιτίες και τα αιτιατά αυτής της αθλίας οικονομικής κατάστασης, που έφθασε η χώρα, ΑΛΛΑ τεχνηέντως, αποφεύγετε να μας πείτε, ποιοι είναι οι πραγματικοί ΥΠΑΙΤΙΟΙ; Απλά, πολύ απλά, γιατί -απλούστατα- οι μόνοι και πραγματικοί υπαίτιοι είστε εσείς! ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

--Και ανατρέχω στο ερμηνευτικό λεξικό 'Τεγόπουλος-Φυτράκης':  ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ = Αχρείος, που υπηρετεί με αμοιβή ανέντιμους σκοπούς ''πολίτικης ή παράνομης παράταξης''! Αυτό γράφει το ερμηνευτικό λεξικό!! Και η παράταξη σας καθώς και η κυβέρνησης σας, ανέντιμα και ενάντια σε κάθε ηθική έννοια και φυσικά, παράνομα κυβερνά, όπως πολλάκις ειπώθηκε από χείλη υπεύθυνα και αρμόδια, μιας και έχει απεμπολήσει πλήρως το δικαίωμα να κυβερνά, στερούμενη παντελώς της λαϊκής εντολής, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, κέρδισε, ανέντιμα, όπως περίτρανα απεδείχθη, με κίβδηλες και συνειδητά φαύλες υποσχέσεις! Κάντε λοιπόν ένα καλό στον τόπο!  Απαλλάξτε τον από την παρουσία σας ή ζητήστε του, με την υπόσχεση έστω και τώρα, ότι θα τον οδηγήσετε στην οικονομική εξαθλίωση, να σας δώσει νέα εντολή κυβέρνησης του! Άλλως, αναρωτηθείτε ποιος και γιατί πρέπει να χαρακτηρισθεί «Τραμπούκος», με βάση τον παραπάνω ορισμό και με τα όσα πραγματικά συμβαίνουν σε αυτή την χώρα!

--Να σας θυμίσω, ότι καταφέρατε οι πολιτικοί και φέρατε απέναντι, το κράτος με το κράτος, τον αστυνομικό με τον συνάδελφο του!!! ΑΙΣΧΟΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΝ το κατόρθωμα σας!! Τώρα, αναρωτιέμαι, θα φέρετε και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι με τους στρατιώτες; Στρατονόμους, διάβασα καλέσατε για τα απομακρύνετε τους διαμαρτυρόμενους συνταξιούχους στρατιωτικούς!! Αλήθεια είναι; Και αύριο θα ζητήσετε από αυτά τα στελέχη, να τους διοικήσουν και να τους οδηγήσουν και στον πόλεμο; Ο γείτονας σεργιάνι κάμνει στο Αιγαίο, το πήρατε χαμπάρι ή θα έχουμε πάλι τα αίσχη των Ιμίων; Δική σας κυβέρνηση ήταν και τότε, αν θυμάμαι καλά! Εν τέλει, τόσο πολύ δύσκολο είναι να καταλάβετε τα τραγικά σας λάθη; Ή μήπως κάτι άλλο φταίει; Αναρωτιέμαι ειλικρινά και δεν σας το κρύβω, δεν κρατιέμαι και θα το ομολογήσω, πως ακόμη κανα δυο φορές να παρακολουθήσω βουλή, θα πεισθώ απόλυτα για τον βαθμό και τον λόγο δυσκολίας κατανόησης του αυτονόητου!! Τέλος πάντων! Την επομένη φορά, που, αν μη γένοιτο, διανοηθείτε να δώσετε εντολή βίαιης απώθησης των στρατιωτικών από τον περίβολο του ΓΕΣ, φροντίστε να είστε και εσείς εκεί, για να θαυμάσετε το μεγαλείο της πράξης σας!! Πιθανόν και να σας συγχαρώ!!

--Και για να μην ξεχαστώ:  ''ΟΧΙ μόνο οι στρατιωτικοί, μα ούτε και άλλες ομάδες εργαζομένων δεν είναι και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ''κράτος εν κράτη''!!  Κυρίως όμως- και σας το θυμίζω αυτό - κράτος δεν είστε ούτε και εσείς οι πολιτικοί!  ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΕΙΣ!  Κι αυτό θα έπρεπε να το ξέρετε, έτσι για την ιστορία και για να το μάθετε ,'Το Κράτος είναι και το συνιστούν, αυτοί που αναφέρει το Σύνταγμα στο πρώτο του άρθρο και στην ακροτελεύτια διάταξη του!! Δηλαδή, ''Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ''! Αλλά το αιώνιο πρόβλημα αυτής της χώρας, πάντα ήταν ένα:  ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ - ΔΗΛΑΔΗ - ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ!!

--Και στο φινάλε, στο ίδιο λεξικό γραφεί συμπληρωματικά περί της λέξεως ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ: ''...Μπράβος πολιτικού, νταής''!!! Θαυμαστικά- πολλά θαυμαστικά βάζω!! Γιατί, όπως βλέπετε κε Υπουργέ, η λέξη 'τραμπούκος και τραμπουκισμός'' κατά το ερμηνευτικό λεξικό 'Τεγόπουλος - Φυτράκης', έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! Εεεεε, μα με υποχρεώνεται και δεν μου αρέσει! Έφερε ο Καρατζαφέρης λεξικό για να σας εξηγήσει τι σημαίνει ''Γομάρια", που σας απεκάλεσε ο κος Ροντούλης, τώρα και δυστυχώς, υποχρεώνομαι και εγώ να σας εξηγήσω ότι η λέξη τραμπούκος χαρακτηρίζει μόνο πολιτικούς και γι αυτό πρέπει να απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς!! Η δε λέξη 'τραμπουκισμός' χαρακτηρίζει και πάλι αποκλειστικά και μόνο πράξεις πολιτικές!! Και φυσικά, ετούτες τις δυο λέξεις, όταν ένας πολιτικός τις χρησιμοποιεί, τρία τινά θα πρέπει να συμβαίνουν:

α/  Είτε έχει απολυτή αυτογνωσία και το θάρρος να αυτοχαρακτηρίζεται
β/  Είτε αυτοσαρκάζεται, επίσης ένεκα της απόλυτης γνώσης 'του ποιος είναι' ή λογω ηλιθιότητας και τέλος,
γ/  Μάλλον, δεν γνωρίζει τι λέει!!
--Γι αυτό κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, σαν Απόστρατος Ανώτατος Αξιωματικός και μάλιστα για κάποια χρόνια στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων, σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό και ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΑΣ και την επόμενη φορά που θα αναφέρεστε σε εμένα (εννοώ το στέλεχος των Ε.Δ)
1ον:  Να μιλάτε στον πληθυντικό ευγενείας, όπως κάμνω εγώ, άλλως δεν θα μπορείτε στο μέλλον να αξιώνετε ευγενικές συμπεριφορές, και
2ον:  Να χρησιμοποιείτε λέξεις, που θα χαρακτηρίζουν εμένα (το στέλεχος) και τις δικές μου πράξεις και όχι εσάς!! Μην κάνετε το λάθος, ''εξ ιδίων, να κρίνετε και κυρίως να χαρακτηρίζετε τους αλλότριους, μήτε τα αλλότρια''!!!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Αξιωματικός ε.α

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος

 

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος. Τη θέση του καταλαμβάνει στη βουλή η Μαίρη Ακριβοπούλου.....


Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, που φοβάται πως θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις...

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ! Φεύγει ο Π. Μπεγλίτης και στο βάθος...εκλογές;;;

Διαβάστε το δημοσίευμα (ΕΔΩ) 


Ένας "ψιθυρος" μας εφτασε απο ανθρωπο που κυκλοφορει στους διαδρομους του Μεγαρου Μαξίμου. Συμφωνα με την φημη λοιπόν ο Π. Μπεγλίτης πάει είτε στο Υπουργείο Εσωτερικών είτε στο κόμμα για να συμβάλει απο εκεί στις επερχόμενες εκλογές!


Πρέπει να τα κάνει και εκεί μαντάρα;

Φρίκη: Τέσσερις αλλοδαποί ληστές βίασαν ανήλικη μπροστά στον ξυλοκοπημένο πατέρα της!


ImageΤον τρόμο και την ταπείνωση έζησε μια ανήλικη και ο πατέρας της στην Άρτα από τέσσερις αλλοδαπούς κακοποιούς που εισέβαλαν οπλισμένοι μέσα στο σπίτι της και αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον πατέρα της τη βίασαν μπροστά στα μάτια του κατ’ εξακολούθηση.
Οι ληστές μετά το βιασμό έφυγαν από το σπίτι αφαιρώντας ποτά, τρόφιμα και χρήματα. Πατέρας και κόρη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ως πότε θα φοβόμαστε μήπως μας πούν ρατσιστές;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  ΕΔΩ