Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ



Θα ασχοληθούμε και εμείς, μέσα στο πνεύμα των ημερών, με το μείζον για την εποχή ερώτημα: «Να είναι ανώνυμα ή επώνυμα τα blogs?».
Ένα ερώτημα που τίθεται  κυρίως από του πολιτικούς, οι οποίοι βλέπουν ένα κύμα πολιτών να παρακολουθεί, να καταγράφει και να ενημερώνει το λαό για κάθε τους δραστηριότητα.
 Και μάλλον, επειδή όπως διαπιστώνουμε από τις αμέτρητες προανακριτικές και άλλες επιτροπές, είχαν συνηθίσει να ζουν μέσα στην αδιαφάνεια, αυτό το νέο φρούτο που μπήκε ξαφνικά στη ζωή τους, τα ανώνυμα και επώνυμα blogs, τους έχει δημιουργήσει μυριάδες προβλήματα.
Όμως βλέπουμε να αντιδρούν και οι επώνυμοι τοπικοί , επαγγελματίες και ερασιτέχνες , δημοσιογράφοι και να  καταπολεμούν με μανία μέσω των δικών τους blogs  την ανωνυμία, αφού βέβαια πρώτα την εκμεταλλεύτηκαν μέσω των χιλιάδων ανώνυμων σχολίων που δημοσίευσαν και δημοσιεύουν.
Κυρίες και κύριοι τοπικοί ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, πιστεύετε ότι αν εσείς κάνατε τη δουλειά σας, αυτή που τουλάχιστον ισχυρίζεστε ότι κάνετε, δηλαδή τον έλεγχο της εξουσίας,  θα γινόταν τόσο απαραίτητη η μπλογκόσφαιρα?
Αλλά εσείς συμπλέετε με την τοπική εξουσία και έχετε καταντήσει εκπρόσωποι τύπου ή στην καλλίτερη των περιπτώσεων, ελεγκτές και καταγγέλλοντες  των πολιτικών τους αντιπάλων.
Ο Έλληνας έχει υποστεί και πληρώνει  ακριβά αυτήν την «άρρωστη σχέση» σε όλα τα επίπεδα. Και η αντίδραση του φαίνεται, έστω και με υπερβολή,  με την μεγάλη του ανώνυμη συμμετοχή στα blogs.
Όσο λοιπόν και να προσπαθήσετε παρέα με τους πολιτικούς σας προστάτες να φιμώσετε αυτές τις  φωνές, δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτε γιατί το ρυάκι έγινε πλέον ποτάμι και δεν το σταματάνε φωτοβολίδες περί δικαίου κλπ-κλπ.
Τουλάχιστον όμως προσπαθήστε να ανταποκριθείτε στον τίτλο που φέρετε και ασχοληθείτε σοβαρά με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και με το συνεχή και ανελέητο έλεγχο της κάθε μορφής εξουσίας και όχι με τα αγαπημένα σας θέματα όπως,
«πέντε κυρίες της υψηλής κοινωνίας  του Αγγελοκάστρου εθεάθησαν το βράδυ  με τράγο από το Σοφικό.»
Έτσι ίσως να αποκτήσετε και πάλι λίγο από τη χαμένη σας αξιοπιστία.
Την απάντηση  λοιπόν στο ερώτημα «Να είναι ανώνυμα ή επώνυμα τα blogs?», θα τη δώσει μόνο ο απλός πολίτης συνεχίζοντας ή σταματώντας να τα παρακολουθεί και όχι εσείς από τα ορθάδικα.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο ΛΑΟΣ, ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ.

KORINTHIX - ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ 2-0 ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ



Η ενέργεια του ΑΝΥΕΘΑ να προβεί σε δικαστική δίωξη κατά του Korinthix, αυτόματα μείωσε κατακόρυφα την όποια εκτίμηση είχε απομείνει στους Κορίνθιους για το πρόσωπο του Μπεγλίτη. Μάλλον η απώλεια της ψυχραιμίας είχε σαν αποτέλεσμα, ένας πολιτικός της εμβέλειας του, να εμπλακεί σε ένα άνισο αγώνα εναντίον ενός μπλόγκερ, για ένα σχόλιο σαν αυτά που γράφονται κατά δεκάδες. Δεν κατάλαβε οτι αυτή η εμπλοκή θα σημάνει τη δυσμενή αντιμετώπιση του από τα blogs της επικράτειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική του υστεροφημία. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ενέργεια του και στηρίζουμε απόλυτα τον Korinthix.
Περιμένουμε από τον ΑΝΥΕΘΑ μεγαλύτερη διορατικότητα αλλά κυρίως ενασχόληση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτό με τη σχολή μηχανικού, όπου για να δικαιολογηθεί που η Κόρινθος χάνει 2000 άτομα εμπορική δύναμη λόγω κλεισίματος του 6ου ΣΠ, το αντιπαρατάσσει με ένα μειωμένα τάγμα 100 ατόμων, που τον περισσότερο καιρό θα απουσιάζουν και εκτός νομού λόγω της αποστολής τους.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πως πάνε να στήσουν εκτρώματα στο διαδίκτυο κατά των blogs.

fonaklas: .:
"Εμείς δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ...Αλλά αν είναι έστω και στο παραμικρό αλήθεια αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης, να περάσει 'ντροπολογία..."