Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ελληνες πολιτικοί και Ελληνες ΠΟΛΙΤΕΣ.


                             Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για
                   κούρεμα. Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό
                   του και ο κουρέας απάντησε, "δεν μπορώ να δεχτώ τα
                   χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την
                   εβδομάδα." Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το
                   κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το
                   κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε
                   να τον περιμένει μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια
                   ντουζίνα τριαντάφυλλα.

                   Σε λίγο ένας φούρναρης μπήκε για κούρεμα, και όταν
                   πήγε να πληρώσει, ο κουρέας και πάλι απάντησε: «Δεν
                   μπορώ να δεχθώ τα χρήματα από σας, προσφέρω
                   κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο φούρναρης ήταν
                   ευτυχής και έφυγε από το κατάστημα. Το πρωί, όταν ο
                   κουρέας πήγε να ανοίξει, στην πόρτα του υπήρχε μια
                   κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τσουρέκια.

                   Στη συνέχεια, ένας βουλευτής ήρθε για κούρεμα, και
                   όταν πήγε να πληρώσει το λογαριασμό του, ο κουρέας
                   και πάλι απάντησε, "δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα
                   από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την
                   εβδομάδα." Ο βουλευτής ήταν πολύ χαρούμενος και
                   έφυγε από το κατάστημα. Το επόμενο πρωί, όταν ο
                   κουρέας πήγε να ανοίξει, υπήρχαν μια ντουζίνα
                   βουλευτές που περίμεναν στην ουρά για ένα δωρεάν
                   κούρεμα.

                   Και αυτό, φίλοι μου, καταδεικνύει τη θεμελιώδη
                   διαφορά μεταξύ των πολιτών της χώρας μας και των
                   πολιτικών που την κυβερνούν.
                 
                   Οι πολιτικοί όπως και οι πάνες πρέπει να αλλάζουν
                   συχνά, και για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

tromaktiko: Μυρσίνη Λοΐζου προς Παπανδρέου κ ΠΑΣΟΚ: Μην ξαναχρ...

tromaktiko: Μυρσίνη Λοΐζου προς Παπανδρέου κ ΠΑΣΟΚ: Μην ξαναχρ...: "Αθήνα 27/6/2011 ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ Ανοιχτή Επιστολή σ..."

Νέα παράταση για ημιυπαίθριους.

Νέα παράταση, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία στο τέλος του μήνα, για την υποβολή αιτήσεων για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τους χώρους που επιθυμούν να τακτοποιήσουν «τουλάχιστον ως το τέλος Οκτωβρίου», σημείωσε ο υπουργός.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 618.334 φάκελοι για τακτοποίηση ημιυπαίθριων, υποθέσεις που έχουν ήδη εισφέρει στο δημόσιο ταμείο 600 εκατομμύρια ευρώ μόνο από παράβολα και την πρώτη δόση.

Σε ότι αφορά το θέμα της πολεοδομικής αμνηστίας στα αυθαίρετα ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι δεν αλλάζει άποψη όταν αλλάζει κυβερνητικό πόστο. Θεωρεί μάλιστα, όπως σημείωσε, απόλυτα συμβατή την οπτική γωνιά που είχε εξαρχής για το πρόβλημα με αυτήν που πρέπει να έχει και ένας υπουργός Περιβάλλοντος.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο αποτυπωμένο, σημείωσε ο υπουργός, ωστόσο ό,τι γίνει θα είναι σύμφωνο με τη συνταγματική νομιμότητα και, βεβαίως, θα ερωτηθεί πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως προβλέπεται.

Στη ρύθμιση πάντως, ξεκαθάρισε ο υπουργός, δεν πρόκειται να υπαχθούν τα αυθαίρετα που οικοδομήθηκαν τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια, ενόσω δηλαδή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη νομιμοποίησή τους.

Το ΥΠΕΚΑ από την ρύθμιση για τα αυθαίρετα υπολογίζει ότι θα προέλθουν έσοδα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η μεγάλη απάτη του χρέους.

Μην ακούτε πλέον τα σαπιοκάναλα και μη δίνετε σημασία σε αυτά που λένε
πολιτικοί σαν τον ανίκανο και ακατάλληλο πάγκαλο.
Πιέστε παρακάτω να ενημερωθείτε, γιατί αυτά δεν μας τα δείχνουν.

http://www.youtube.com/embed/p-6xZaR2vc8

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Θα μας σώσει ο ...............Νταλάρας?

ΗΠΑ: Δημοσιεύματα με εκτιμήσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας


Σε μια νέα εξέλιξη, με την πιθανότητα να βοηθηθεί η χώρα μας από ένα Διεθνή Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, όπως συνέβη σε πανομοιότυπες περιπτώσεις, αναφέρεται η «Wall Street Journal», με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Νταλάρα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα για ανεπίσημες συνομιλίες με Έλληνες πολιτικούς και τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι ιδιώτες πιστωτές θα βοηθήσουν την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα διάσωσης, όπως σημειώνεται.

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι ο κ. Νταλάρα ήταν από τους αρχιτέκτονες του σχεδίου Brady, μιας πρωτοβουλίας εμπνευσμένης από το όνομα του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Nicholas Brady, σύμφωνα με την οποία κατά τη δεκαετία ’80, οι τράπεζες έλαβαν κίνητρα για να προβούν σε παραχωρήσεις όσον αφορά δάνειά τους προς κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Νταλάρα υποστήριξε ότι το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος είναι πιο περίπλοκο συγκριτικά με το αντίστοιχο πρόβλημα στη Λατινική Αμερική του 1980, εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού πιστωτών, του ρόλου των διεθνών οίκων αξιολόγησης και της αγοράς των ασφαλίστρων έναντι χρεοκοπίας, δηλώνοντας όμως ότι «είναι ένας στενός δρόμος, δεν το αρνούμαι, δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αδύνατο».
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου προτείνει την παροχή κινήτρων στους ιδιώτες για να αναχρηματοδοτήσουν τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η εξέταση της δυνατότητας να ενισχυθεί η ποιότητα των νέων πιστώσεων πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης, με δεδομένο ότι αυτές θα είναι πραγματικά εθελοντικές και για να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός». Τέλος, υποστηρίζει ότι η κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών που είναι σήμερα εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος, είναι πολύ πιο υγιής σε όρους κεφαλαιακής δομής, σε σχέση με αυτήν των αμερικανικών και των ιαπωνικών τραπεζών στα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Εν τω μεταξύ, η Marta Andreasen (ευρωβουλευτής του Βρετανικού Ανεξάρτητου Κόμματος και πρώην αρχιλογίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), με άρθρο της στην ίδια εφημερίδα, αναφέρεται στις διάφορες αναθεωρήσεις που έχουν γίνει στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας, οι οποίες καταδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ (Eurostat, Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο) έχουν αποτύχει στην αποστολή τους.
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι την εποχή που η Ελλάδα προετοιμαζόταν να ενταχθεί στην ευρωζώνη, και η ΕΚΤ είχε εκφράσει την ανησυχία της σχετικά με τα επίπεδα χρέους της χώρας, το κοινό μυστικό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν ότι κατά την περίοδο ένταξης της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, η Eurostat και κατόπιν ο τότε επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Pedro Solbes γνώριζαν ότι όποια φωνή κατά της ελληνικής ένταξης στο ευρώ θα έπρεπε να σιωπήσει, καθώς η πολιτική ορμή για την επέκταση και την καθιέρωση του κοινού νομίσματος ήταν πολύ δυνατή. Καταλήγοντας διατυπώνει την άποψη ότι οι ηγέτες της ΕΕ για πολύ καιρό είχαν τοποθετήσει την πολιτική πάνω από τη μαθηματική πραγματικότητα και τώρα με βαθύτατα υποκριτικό τρόπο συμπεριφέρνονται στους Έλληνες σαν να είναι παρίες.
Επίσης, σε άλλο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», οι Rob Cox και Richard Beales αναφέρονται στη χρεοκοπία των δύο αμερικανικών εταιρειών, της General Motors (GM) και της Lehman Brothers (LB), επιχειρώντας να συγκρίνουν τη συγκεκριμένη περίπτωση με την ελληνική κρίση.
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ανάλογα με τον τρόπο που κινήθηκαν οι δυο αυτές εταιρείες ήταν και το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας τους, με αυτό της Lehman Brothers να είναι καταστροφικό, ενώ της GM να είναι διαχειρίσιμο. Οι αρθρογράφοι εκτιμούν ότι η σύγκριση (με την ελληνική κρίση) δεν μπορεί να είναι απόλυτη, καθώς η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και όχι εταιρεία, αλλά υπογραμμίζουν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την αποτυχία των δύο αμερικανικών εταιρειών θα μπορούσε να είναι διδακτική, προβάλλοντας έτσι το επιχείρημα ότι αν οι πολιτικοί της Ευρώπης επιθυμούν μια ελληνική χρεοκοπία να καταλήξει όπως αυτή της GM και όχι στην καταστροφική χρεοκοπία της LB, θα πρέπει να προετοιμαστούν. Είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, επισημαίνεται χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς τον σπατάλησαν. Επίσης, σημειώνουν ότι μια πιθανή χρεοκοπία θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός «κουρέματος» θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί ένας μηχανισμός στήριξης του τραπεζικού κεφαλαίου και ενδυνάμωσης των οικονομικών τους, ώστε να αποφευχθεί ένας τραπεζικός πανικός, όπως στην περίπτωση της Lehman Brothers.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ