Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΣΠ.

Μετατρέπουν το κέντρο της Κορίνθου σε Στρατόπεδο Υποδοχής Μεταναστών

Αυτό φαίνεται να είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η πολιτική ηγεσία για το ιστορικό κέντρο νεοσυλλέκτων της Κορίνθου...
Οι συζητήσεις των συναρμόδιων φορέων είναι σε τελικό στάδιο και μένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ήδη σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, θα μετατραπούν σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.
Εκείνο που είναι απορίας άξιο είναι πως ο κ. Μπεγλίτης, Αναπληρωτής Υπουργός Αμύνης και κορίνθιος βουλευτής έχει δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό ο υπουργός έχει εκφραστεί θετικά σε δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να κλείσει το 6ο Σύνταγμα που εδρεύει στην Κόρινθο με το πρόσχημα ότι η τεράστια έκταση που καταλαμβάνει θα δοθεί στην τοπική κοινωνία. Είναι όμως απορίας άξιο, τι να την κάνει όλο αυτό το χώρο η τοπική κοινωνία, όταν η έκταση του στρατοπέδου αντιστοιχεί στο μισό περίπου ολόκληρης της πόλης! Μόνο ένα κομμάτι θα ήταν αρκετό να αξιοποιηθεί από τους τοπικούς φορείς.
Όχι. Τα σχέδια για το στρατόπεδο είναι άλλα. Θα αποδοθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μετά θα το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι. Θα είναι τότε εκτός δικαιοδοσίας και δε θα ξέρει τίποτα ο κ. υπουργός. Οι πολίτες είναι λογικό να είναι αναστατωμένοι αφού το στρατόπεδο βρίσκεται ακριβώς στα όρια του οικιστικού χάρτη με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλειά των κατοίκων.
Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε και εσείς ένα σπιτάκι στην περιοχή, οι τιμές θα πέσουν.
Aναγνώστης
www.tromaktiko-blog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου