Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

TRUE CHANNEL ή ΑΛΕΚΟΣ CHANNEL?

Διαβάζουμε στο τοπικό μπλογκ TRUE CHANNEL, (γνωστό λιβανιστήρι του Πνευματικού), ότι δεν πρέπει ο Γιώτης να ζητάει στο ΔΣ Κορινθίων να μη γίνουν «μνημονιακές» συγχωνεύσεις των δημοτικών σχολείων, γιατί λέει δεν είναι σύννομο???? και η πρόταση δεν έχει αντίκρισμα.
Φαίνεται ότι τα παιδιά των συμπολιτών μας που δεν έχουν την τύχη να ζούνε στον Αγιώργη, πρέπει να καταδικαστούν στον Καιάδα, του χαμένου χρόνου, των συνεχών μετακινήσεων, μάλιστα σε περιοχές (πχ ορεινή Κορινθία) που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς και οι γονείς τους (απλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι κυρίως), σε αιματηρή οικονομική αφαίμαξη και ο Δήμος να μην αντιδράσει γιατί χαλάει η σούπα του φιλομνημονιακού διαχειριστή του μπλογκ.
Και μάλιστα συνεχίζει, προφανώς γιατί δεν θέλει να πηγαίνουν οι Κορίνθιοι τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο του Αγιώργη που θεωρείται από τα καλλίτερα της πόλης,  μιλώντας για προβλήματα κατανομής του πλήθους των μαθητών με αποτέλεσμα την απαξίωση των σχολείων αλλά και υποβάθμιση αυτών γιατί οι γονείς προτιμούν άλλα σχολεία από αυτό της περιοχής τους.
 Όταν φίλε αντιμετωπίζεις τα παιδιά σαν πλήθος, κανονικά θα έπρεπε να μην κάνουμε τον κόπο να ασχοληθούμε με τις συνηθισμένες αερολογίες σου.
Αλλά εμείς δεν θέλουμε στα πλαίσια της γενικής διάλυσης της παιδείας να συναινέσει ο Δήμος μας στο έγκλημα με την κατάργηση των σχολικών μονάδων.
 Έστω και με λίγους μαθητές τα σχολεία της επαρχίας να συνεχίσουν να λειτουργούν, γιατί τα παιδικά χαμόγελα είναι τα μόνα που δίνουν το λόγο να συνεχίσουν να μάχονται όλοι αυτοί οι ξεχασμένοι άνθρωποι της υπαίθρου, αλλά και γιατί η μάθηση δεν μπορεί να μπει στη λογική των ψαλιδισμάτων. Ας κόψουν από τις δικές τους σπατάλες και τις αρπακτές  οι φίλοι σας. 
Κανείς μας δεν πρέπει να αφήσει το μνημόνιο στο οποίο μας παγίδευσε ο ΓΑΠ και οι υποστηρικτές του, να διαλύσει ότι έχει μείνει ζωντανό στη χώρα.
Πρέπει να αγωνιστούμε, να το καταργήσουμε το συντομότερο δυνατό και με κάθε θυσία, απομακρύνοντας με το μοναδικό μας όπλο την ψήφο μας, την κυβέρνηση που παγίδευσε τη χώρα, και με πλήρη γνώση του ΓΑΠ όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, στον κυκεώνα του αντιλαικού μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου