Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 6ο ΣΠ

Πηγή:fimotro
"Βρήκαν ευκαιρία λόγω της απεργίας των ΜΜΕ για να επιβάλλουν το Μνημόνιο και στον στρατό! Το Συμβούλιο Άμυναςτου Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε πριν από λίγο την...
κατάργηση δέκα κέντρων εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα προκαλώντας αναταράξεις στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" στις Ένοπλες Δυνάμεις, καταργούνται τα κέντρα Εκπαίδευσης :Καλαμάτας, Κορίνθου και παραμένει στην Πελοπόννησο μόνο το στρατόπεδο της Τρίπολης. Καταργούνται επίσης τα κέντρα Νεοσυλλέκτων : το κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, το 625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα, το κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, το 557 Τάγμα Πεζικού στην Ξάνθη, το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, ενώ εφεδρικό παραμένει το Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι! Αυτή η απόφαση ήταν η πρώτη από μια σειρά άλλων αποφάσεων για κατάργηση μονάδων και σχηματισμών σε ολόκληρη την Επικράτεια που επιβάλλει η Τρόικα για την λήψη δραστικών μέτρων περικοπής των λειτουργικών εξόδων του δημοσίου. Η κατάργηση των παραπάνω 10 κέντρων, όπως τονίστηκε πριν από λίγο στο Συμβούλιο Άμυνας θα εξασφαλίσει περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Έχει να γίνει χαμός στις τοπικές κοινωνίες. Ο Καλλικράτης θα καταργήσει και τα... σύνορά μας έτσι όπως το πάει η Τρόικα.
Σ.Σ. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το βράδυ..."
Βέβαια εμείς να τονίσουμε οτι ήδη από το υπουργείο άμυνας είχε από καιρό δρομολογηθεί μία "παράξενη" τακτική, με τη μείωση του χρόνου εκπαίδευσης στα κέντρα νεοσυλλέκτων και την απαγόρευση της εξόδου των στρατιωτών.
Ετσι κανείς από την τοπική κοινωνία δεν θα αντιδρούσε καθόσον θα επικρατούσε η σκέψη " Aφού δεν αφήνουν χρήματα στην πόλη τότε τι το χρειαζόμαστε?".
Ομως ήταν ευκαιρία για την Κόρινθο αφού θα κλείναν άλλα κέντρα, να μεγάλωνε η δύναμη του προσωπικού του 6ου ΣΠ με ότι αυτό συνεπαγόταν για την τοπική οικονομία.
Δυστυχώς η ευκαιρία πέταξε και όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε τους υπεύθυνους.
Μάλιστα η απόφαση ήταν γνωστή από εβδομάδες, καθόσον έγινε γνωστό οτι ο δήμαρχος Κορίνθου επικοινώνησε με τον διοικητή του 6ου ΣΠ και του ζήτησε επιτακτικά να μπει στο στρατόπεδο και να μετρήσει γιατί θα γινόταν δικό του. Βέβαια ο διοικητής του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα αλλά τελικά δεν αποφεύχθηκε το καταστροφικό σενάριο για την τοπική οικονομία.
Τώρα πρέπει να συνταχθούν οι τοπικές δυνάμεις ώστε να μην επιτρέψουν στα οικονομικά συμφέροντα που δρουν στο Δήμο μας, να πατήσουν έστω και ενα εκατοστό του στρατοπέδου.

6 σχόλια:

  1. poia einai ta oikonomika simferonta re megale ? Mhpws les paparies ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαένεται δεν ζεις στην Κόρινθο. Ψάξε στο διαδίκτυο και μάθε ποιοι από πέρισυ είχαν επισημανθεί σαν ενδιαφερόμενοι για τα οικόπεδα στη γύρω περιοχή και μετά τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασε ανώνυμε των 9.32 και τη νέα ανάρτηση για να καταλάβεις πως σκέφτονται ακόμη οι μεγάλοι πολιτικοί άντρες που μας κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απόφαση να κλείσει το στρατόπεδο ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και πάρθηκε από κοινού από τον δήμαρχο και τον αναπληρωτή υπουργό.Ο Δήμαρχος εξάλλου από την αρχή της θητείας του είχε βάλει στο μάτι τα ακίνητα που υπάρχουν και είναι πολλά πίστεψέμε, όχι μόνο μέσα στο στρατόπεδο αλλά και αλλού και μέσα στη πόλη σε σημεία φιλέτα και στο πεδίο βολής.
    Η απόφαση είχε παρθεί εδώ και καιρό και αυτά που και καλά αφήνονται να διαρευσουν σε διάφορα μπλογκ και σάιτ είναι καθαρή προπαγάνδα .
    Η αλήθεια είναι ότι οι στρατιωτικοί δεν θέλανε το κλείσιμο του στρατοπέδου γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο πεζικού στην Ελλάδα , κοντά στην Αθήνα που αποτελεί το κέντρο της διοικητικής μέριμνας όλων των πέριξ μονάδων, και μπορούσε να κατατάξει μεγάλο αριθμό στρατιωτών συγκεντρωμένους σε ένα χώρο εν αντιθέση με τα άλλα.
    Συγκεκριμένα το 6ο Σύνταγμα έχει χωρητικότητα 1600 ατόμων ενώ εύκολα με μικρό κόστος μπορεί να ανέλθει στα 2000 άτομα(με μια μικροπαρέμβαση σε χώρους του) εν αντιθέση πχ με της Τρίπολης που δεν μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 900 το πολύ, του Μεσολλογγίου με 400 κ.α.
    Για αυτό το λόγο εξάλου πριν 2 χρόνια διατεθηκε ενα μεγάλο σχετικά ποσό για την ανακαίνιση του Στρατοπέδου η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά είναι ορατά σε οποιονδήποτε έχει κάνει το κόπο να μπεί μεσα στο στρατόπεδο και είχε οπτική εικόνα του πως ακριβώς ήταν και πως έγινε.
    κατά συνέπεια και για να μη μακρυγορώ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ SAIT ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΕΛΑΝ ΜΕΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΨΕΜΑΤΑ.
    Όσοι γνωρίζουν 5 πράγματα ξέρουν αυτά που έγραψα παραπάνω, και αυτά με την αγορά των οικοπέδων περιξ είναι πέρα για πέρα αληθινα (έχω και ιδία άποψη, πάζάρευα την αγορά ενός οικοπέδου πριν 1,5 χρόνο με κάποιο ποσό και ξαφνικά μέσα σε ένα βράδυ πουλήθηκε με πολλαπλάσια τιμή χωρίς να το πάρω χαμπάρι, στην πίσω πλευρά του Στρατοπέδου)
    Λοιπόν αυτά εν όλιγοις και αυτό που έχω να πω είναι , να χαιρόμαστε για μια ακόμη φορά τους πολιτικούς μας Κορίνθιοι και καλυνήχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poia einai re paidia ta symferonta. Akoma paparies diavazw. Ta mystika ths EDEM einai afta pou lete. Oi times ths ghs sthn perioxh mas exei paei sto 8eo edw kai xronia. Telws pantwn, ama exete tipota xeiropiasto grafte to alliws xenerwsame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια είναι τα συμφέροντα;Καλά ρε φίλε μας δουλευεις.Ξεπούλημα ενός ποσοστού των οικοπέδων σου λέει τίποτα; Τι ακριβώς θες να δεις ;Συμβόλαια;Έχεις κανένα γνωστό μηχανικό;ΑΝ έχεις για ρώτα να μάθεις για εκτάσεις γης πέριξ του ΣΤρατοπέδου για να καταλάβεις τι ακριβώς ξέρουν κάποιοι και δε ξέρουμς εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή