Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΕΟΟΟΟ?

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο από 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Νέες εσωκομματικές αντιδράσεις καλείται να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου
 
Επιστολή στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, με την οποία ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία, έχουν συντάξει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Έκτωρ Νασιώκας, Κώστας Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Σοφία Γιαννακά, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι βουλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις, θεωρώντας επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

  • Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου
  • Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις
  • Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.
Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα:

«Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

» Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης.

» Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.»

Κουρουμπλής: Υπάρχουν προβληματισμοί

Την είδηση επιβεβαίωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι «ζητάμε να γίνει συζήτηση» καθώς «υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα.

Όπως είπε, πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

«Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε, επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς -όπως η είσπραξη φόρων- και να εξηγήσει ο πρωθυπουργός τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν.

Να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση κυβέρνησης–τρόικας για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2011-2015 ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Το τελικό σχέδιο που θα έχει τη μορφή νόμου-πλαισίου θα κατατεθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο και την ίδια ημέρα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ


Ο "Δήμαρχος μας" ρωτάει.


Οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού Κορινθίας, δεν έχουν παρόμοιες ανησυχίες?


Γιατί απουσιάζουν μονίμως, Μπεγλίτης, Μανωλάκης, Φαρμάκη, από αντίστοιχες πρωτοβουλίες?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου