Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οταν ο Τύπος "ελέγχει" την εξουσία.



Είναι συνήθεια στην Ελλάδα ο εναγκαλισμός της εξουσίας με τον τύπο, που υποτίθεται η αποστολή του είναι ο έλεγχος της κάθε μορφής εξουσίας.
Ενας εναγκαλισμός που σε πανελλήνια κλίμακα οδήγησε τους πολιτικούς να βγουν εκτός ορίων με αποτελέσματα που ήδη πληρώνουμε αλλά θα πληρώνουν και τα παιδιά μας.
Ο ίδιος εναγκαλισμός παρατηρείται και σε τοπικά επίπεδα με δημοσιεύματα όπως αυτό του ΔΙΟΓΕΝΗ.
Ακούγεται στην πιάτσα οτι υπάρχει στενή σχέση του διαχειριστή με τον Δήμαρχο Κορινθίων (διορισμός συγγενούς?) και έτσι αντί να μάθουμε από το δημοσιογράφο πόσα κόστισε το έργο, ποιος το μελέτησε, ποιος και πως το υλοποίησε, βλέπουμε ένα λιβάνισμα άνευ προηγουμένου.
Και μιλάμε για ένα έργο πανάκριβο σε σχέση με την πραγματικότητα, μη σύννομο ως προς την κατασκευή και κατασκευασμένο χωρίς να έχουν ληφθεί οι κανόνες της τέχνης, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να χρειάζεται μεγάλα κονδύλια για τη συντήρηση του.
Φαίνεται οτι ακόμα δεν βάζουμε μυαλό και συνεχίζουμε τις πρακτικές του παρελθόντος, όπου ο Δήμαρχος που κάνει ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ένα μικρό η μεγάλο έργο, μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, έχοντας στο τσεπάκι του τον τοπικό τύπο, προβάλλεται σαν μεσσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου