Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η Τουρκία μεταφέρει κομάντος στα σύνορα με το Ιράκ

Μεγάλη μετακίνηση κομάντος στα σύνορα με το Ιράκ έγινε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Συγκεκριμένα, ο τουρκικός στρατός μίσθωσε μικρά λεωφορεία για τη μεταφορά δυο χιλιάδων καταδρομών, που κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στην Διοίκηση του 7ου Σώματος Στρατού, που έχει έδρα το Ντιγιαρμπακίρ. Οι κομάντος μεταφέρθηκαν με 120 μισθωμένα πολιτικά λεωφορεία μέσω Μαρντίν στην πόλη Σίρνακ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Το τουρκικό Επιτελείο φέρεται αποφασισμένο να αναθέσει ιδιαίτερο ρόλο στους καταδρομείς και στους λεγόμενους μπορντό μπερελί, στον αγώνα εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα γίνεται λόγος για σχεδιαζόμενες διεισδύσεις των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας στο έδαφος του Νοτίου Κουρδιστάν-Βορείου Ιράκ, με σκοπό τη δολοφονία στελεχών του ΡΚΚ.
Να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται να ζητήσει από τη βουλή ανανέωση για έναν επί πλέον χρόνο της εξουσιοδότησης που λήγει στις 17 Οκτωβρίου, με βάση την οποία μπορεί να δώσει εντολή στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να εισβάλουν από ξηράς και να διεξάγουν επιχείρηση εξουδετέρωσης των βάσεων των Κούρδων ανταρτών.
Η τελευταία επιχείρηση του είδους έγινε το Φεβρουάριο του 2008, με την ονομασία Güneş Harekâtı, κατά την οποία οι μονάδες του τουρκικού στρατού, και ενώ αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα λόγω πυκνών χιονοπτώσεων, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν κακήν-κακώς, λόγω πιέσεων που άσκησε η Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.
Στην επιχείρηση εκείνη οι ΤΕΔ δήλωσαν επίσημα ότι οι απώλειές τους ανήλθαν στα 27 άτομα.

 
ΠΗΓΗ: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου